Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 12 februari 2002 Persbericht 2001/15

Concept-ontwikkelingsvisie Boegbeelden afgerond

Na een drukke activiteitenagenda in september en oktober 2001 leek het even stil rondom het project Boegbeelden 2015, de ontwikkelingsvisie van de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

Achter de schermen zijn de activiteiten de afgelopen tijd echter volop voortgezet. Alle inbreng uit de discussies met (allochtone) jongeren, de expertmeeting, de discussiebijeenkomst, de workshops en de afsluitende bijeenkomst Hoogezand-Sappemeer, Ja gezellig! is inmiddels verwerkt in een 1e versie van de nieuwe ontwikkelingsvisie (concept-ontwikkelingsvisie) die u als bijlage bij dit persbericht aantreft. Op 14 februari 2002 komt deze aan de orde in de raadscommissie AEZ.

Boegbeelden 2015 wordt een gemeentebrede ontwikkelingsvisie. In de concept-ontwikkelingsvisie keren de verschillende beleidsterreinen van de gemeente Hoogezand-Sappemeer dan ook duidelijk terug in de vorm van 8 themas: wonen, werken, zorg en welzijn, cultuur, onderwijs, openbare ruimte en veiligheid, groene ruimte en tot slot bereikbaarheid.

Naar aanleiding van de verschillende bijeenkomsten in september en oktober uit alle reacties, meningen, wensen, trends en ontwikkelingen 5 speerpunten geformuleerd:


- Betrouwbaar en toegankelijk: Hoogezand-Sappemeer, een stad met een toegankelijk en

betrouwbaar gemeentebestuur;

Schragen en schurken: Hoogezand-Sappemeer, een stad met een gezonde relatie met de stad

Groningen;

Wonen en werken: Hoogezand-Sappemeer, een aantrekkelijke stad om in te wonen en te werken;

Gezellig en actief: Hoogezand-Sappemeer, een gezellige stad waar regelmatig wat te beleven

valt;

Gevarieerd en samen: Hoogezand-Sappemeer, een stad waar geen enkele inwoner -jong of oud, allochtoon of autochtoon, rijk of arm- buiten de boot mag vallen.

Omdat de concept-ontwikkelingsvisie Boegbeelden 2015 een visie op hoofdlijnen is, is de kern van de verschillende opmerkingen die zijn gemaakt kernachtig samengevat in een schema dat staat afgebeeld op de laatste paginas van de concept-ontwikkelingsvisie. De details van iedere afzonderlijke opmerking zullen bij de verdere uitwerking van beleid wederom worden meegenomen.

>>
Informatieavond

Dit voorjaar worden de Boegbeeldactiviteiten weer volop voor de schermen voortgezet.

Naar verwachting zal er in april 2002 een openbare informatieavond worden georganiseerd, waarbij de resultaten zoals die zijn samengevat in de concept-ontwikkelingsvisie (zie schema) zullen worden teruggekoppeld aan de inwoners. Ook zal er rond die tijd weer een speciale Boegbeeldenbijlage in de HS-Krant verschijnen.

(top)