Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 12 februari 2002 Persbericht 2002/17

Wethouder Drost opent School-Plus-Opvang project

Op donderdag 14 februari 2002 verricht wethouder Drost om 16.00 uur de officiële opening van het School-Plus-Opvang project. De festiviteiten vinden plaats op de school voor speciaal basisonderwijs De Zwaaikom in Hoogezand-Sappemeer.

Sinds 7 januari 2002 is het School-Plus-Opvang project gestart. Het is bestemd voor de 12 leerlingen van de Zwaaikom. De kinderen, in de leeftijdscategorie van 4 tot 8 jaar, hebben complexere sociaal-emotionele problemen. Deze kinderen hebben speciale hulp nodig bij de vrijetijdsbesteding na schooltijd en in de vakanties. Daarom worden de kinderen in die periodes 3 dagen per week opgevangen en begeleid door professionele groepsleiders. De opvang is erop gericht de kinderen te helpen in hun sociaal-emotionele ontwikkeling door begeleiding bij spel en activiteiten met andere kinderen. De ouders worden heel direct betrokken bij de opvang.

De bedoeling is dat de kinderen op termijn meer aansluiting krijgen met leeftijdsgenootjes; dat zij leren deelnemen aan culturele activiteiten bij clubs en de bibliotheek; dat zij meer maatschappelijk geaccepteerd gedrag krijgen, zodat zij vriendelijk zijn, rekening houden met anderen, respectvol zijn naar ouders en anderen en zich kunnen houden aan afspraken.

Het School-Plus-Opvang project wordt uitgevoerd in een samenwerkingsverband van de gemeente Hoogezand-Sappemeer, Stichting Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk in Hoogezand-Sappemeer en de Stichting Jeugdzorg Groningen.

(top)