Gemeente Apeldoorn

Apeldoorn onderzoekt beleving gemeentepolitiek

In opdracht van de gemeente Apeldoorn onderzoekt het bureau Dimensus uit Breda hoe inwoners van Apeldoorn denken over de Apeldoornse politiek. In totaal krijgen vijfhonderd inwoners vragen voorgelegd tijdens een zogenaamde nulmeting. De start van de enquête is op 11 februari en duurt tot 2 maart 2002. Om te zien of er iets is veranderd wordt het onderzoek over twee jaar herhaald.

Tijdens het onderzoek komen vragen aan de orde als: welk beeld hebben burgers van de politiek; voelen inwoners zich betrokken bij wat zich daar afspeelt en wat leeft er in de samenleving. De komst van de wet Dualisme heeft er mede toe geleid dit onderzoek te houden. De dualisering van de gemeentelijke politiek heeft als doel het bevorderen van de betrokkenheid van de bevolking bij die politiek.

De groep mensen die komende weken een telefoontje kunnen verwachten, zijn hiervan inmiddels op de hoogte gebracht. Deze groep geënquêteerden vormt een afspiegeling van de Apeldoornse samenleving. De gemeente maakt de resultaten van het onderzoek na afloop van de enquête in de media bekend.

© 1996-2002 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer