Provincie Groningen


Groningen, 12 februari 2002 Besluitenlijst nr. 6
1. In een voordracht aan Provinciale Staten stellen GS voor de kruising van de provinciale weg N367 (Winschoten-Pekela) met de gemeentelijke Blijhamsterweg om te bouwen tot rotonde. Omdat de verkeersregelinstallatie om de kruising technisch is afgeschreven en moet worden vervangen kiezen GS bij voorkeur voor deze meer duurzame en verkeersveilige oplossing. Onder voorbehoud van het verkrijgen van een financiële bijdrage van de gemeente Winschoten.
2. GS stemmen in met het Uitvoeringsplan Vervoermanagementprojecten 2002,dat is opgesteld in overleg met het Vervoer Coördinatie Centrum Noord-Nederland. Met het uitvoeringsplan is een bedrag van 52.184,70, waarvan 18.151,20 de provinciale bijdrage is en het overige de rijksbijdrage. 60% van de provinciale bijdrage is bestemd voor het vervoermanagementproject Zuidelijke Ringweg.
3. GS stemmen in met de toekenning van een subsidie van 2.269,- aan de Stichting Doe Maar Dicht Maar (conform de cultuurnota 2001-2004) op basis van de door hen toegezonden begroting 2002 en het actieprogramma 2002.

4. GS hebben besloten een subsidie van 1.200,- te verlenen aan de Stichting Survivalrun Boerakker voor de 8e Survivalrun, die zal worden gehouden op 28 september 2002 te Boerakker.
5. GS hebben besloten een subsidie van 2.382,35 te verlenen aan SOS Telefonische Hulpdienst Groningen/Drenthe voor de organisatie van het symposium "de kracht van het gewone" ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan.

6. GS hebben besloten een subsidie van 22.689,- te verlenen aan het project "Veur Mekander", een gezamenlijk initiatief van GGz-clienten en medewerkers van Stichting GGz Groningen. Het betreft een ontwikkelproject dat mensen met een psychiatrische achtergrond hulp/ondersteuning wil gaan bieden bij het aangaan en behouden van vriendschap, relatie en intimiteit.
7. GS hebben besloten een subsidie van 2.949,57 te verlenen voor het maken van een voorlichtingsboekje over biologische landbouw. Omdat de provincie Groningen de biologische landbouw wil promoten is door de promotor van biologische landbouw voorgesteld een boekje samen te stellen dat erop gericht is "traditionele" boeren wegwijs te maken in de biologische wereld met als uiteindelijk doel het vergemakkelijken van de overstap naar biologische landbouw.De NLTO zal het boekje samenstellen.

8. GS hebben besloten een tweetal subsidieverzoeken af te wijzen, vanwege de afschaffing van het krediet Groningana. Het betreft een verzoek van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie voor het uitvoeren van een onderzoek en het maken van een boek over Jaan en Ischa Meijer en een verzoek het Veenkoloniaal Museum voor het Nationaal Streekfestival 2002.

9. GS hebben besloten een verzoek tot materiele sponsoring van studentenvereniging Creative Destruction af te wijzen, omdat de er geen krediet voor sponsoring bestaat.

10. GS hebben besloten een subsidie van 19.285,66 te verlenen uit het Actieprogramma Cultuurbereik aan het InformatiePunt Anderstaligen (IPA) ten behoeve van leesbevorderingsprojecten.
11. GS hebben de notitie over de rol van de Provincie Groningen in de projecten Oostlob Eemshaven fase 1 en 'de dijk' vastgesteld. Voor meer informatie, zie persbericht nr.20, d.d. 12-02-02.