Gemeente Rotterdam

Delegatie Praag bezoekt Rotterdam

Rotterdam krijgt van 12 tot 15 februari een zware bestuurlijk/ambtelijke delegatie uit zusterstad Praag op bezoek onder aanvoering van wethouder Milos Masa. De zeven man sterke delegatie oriënteert zich in de stad op het gemeentelijk beleid voor onder meer huisvesting, stedelijke ontwikkeling, wijkaanpak en renovatie.

Praag is voor Rotterdam één van de 'programmasteden', wat inhoudt dat met de zusterstad een inhoudelijk samenwerkingsprogramma kan en moet worden opgebouwd. Praag is - na Antwerpen - ook de tweede stad in Europa waar de Rotterdamse culturele wereld internationale contacten mee wil opbouwen. Inmiddels wordt in beide steden gewerkt aan de uitvoering van de beleidsvoornemens.

De Praagse delegatie krijgt op het stadhuis een officieel diner aangeboden, waar wethouder Hans Kombrink gastheer is. Ze brengt een bezoek aan Hoogvliet, aan het infracentrum/Rotterdam Centraal, Humanitas Bergweg, het City Informatie Centrum, het Lloydkwartier en aan de Kop van Zuid. Bij de werkbezoeken worden presentaties gegeven over de verschillende Rotterdamse plannen en projecten. Ook een presentatie van de Bank van Nederlandse Gemeenten over financiering van huisvestingsprojecten staat op het programma. Een diner met wethouder Herman Meijer als gastheer sluit het Rotterdamse deel van het bezoek af. Op vrijdag gaat de delegatie naar het Ministerie van VROM.

Om de culturele banden met Praag aan te halen vertrekt eind deze maand een ambtelijke culturele Rotterdamse delegatie naar de zusterstad.