HEO-ICT

Bijna alle economische hogescholen in Nederland nemen nieuw onderwijsmateriaal af van HEO-ICT

Onderwijsvernieuwing in economisch hoger onderwijs is succes

Amsterdam - De onderwijsvernieuwing voor het hoger economisch onderwijs, waaraan het project HEO-ICT sinds september 2000 werkt, stevent af op een groot succes. De oplevering van nieuw onderwijsmateriaal zal op korte termijn worden afgerond. Bijna alle 24 HEAO's nemen een of meer van deze ontwikkelde producten af.

HEO-ICT is een pilotproject in het kader van het project 'ICT in niet-ICT opleidingen' waarvoor het ministerie van Onderwijs en Economische Zaken subsidie heeft verleend. Het project richt zich op drie doelen: deskundigheidsbevordering docenten, het bevorderen van een kennisinfrastructuur tussen hogescholen en het bedrijfsleven en het ontwikkelen van nieuw onderwijsmateriaal.

Het werk van HEO-ICT is gebaseerd op onderzoek naar de wensen van het bedrijfsleven over de benodigde ICT-kennis van economiestudenten. Daarna hebben de opleidingsmanagers ICT-competenties vastgesteld. Op basis hiervan heeft HEO-ICT thema's gedefinieerd waarvoor onderwijsproducten zijn gemaakt. Deze thema's zijn: E-business, Customer Relationship Management (CRM), Supply Chain Management (SCM), Business Intelligence, Enterprise Resource Planning (ERP) en Experience Marketing.

De concrete producten zijn in samenwerking met diverse marktpartijen ontwikkeld. De docenten worden op dit moment getraind om dit materiaal te kunnen gebruiken. Zij tonen veel enthousiasme over de eindresultaten.

Uniek hierbij is dat docenten invloed op het te ontwikkelen materiaal via diverse communicatiekanalen kunnen uitoefenen. Dit heeft de acceptatie van de producten vergroot. HEO-ICT kan met trots melden dat vrijwel alle 24 HEAO's in Nederland een of meer producten gaan afnemen.

De participerende bedrijven zijn onder meer: Novis Competence Center, Unit4, Navision, OTIVision, ICSB, Item Consultants, VMC, ZBC, The Visionweb, Lost Boys, Price WaterhouseCoopers, iMediate, AC Nielsen, ADES Management Consulting & Automation, AGLink, Solipsis, ABN Amro, Aepex, Magnus en Virtual Company World.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie over het project of de producten kunt u de productbrochure bestellen bij info@heo-ict.nl of u kunt contact opnemen met Ton Muns, projectmanager HEO-ICT.

Projectbureau HEO-ICT
Wibautstraat 82-84
Postbus 295
1000 AG Amsterdam
Telefoon: 020-523 64 15
info@heo-ict.nl
www.heo-ict.nl

12 feb 02 09:12