Ministerie van Buitenlandse Zaken


---

8 februari 2002

kenmerk: 148

Programma Balkanreis Minister Van Aartsen

---

Minister Van Aartsen reist van 12 t/m 15 februari naar achtereenvolgens Turkije, Bulgarije, Macedonië en Bosnië.

Op 12 februari zal Van Aartsen in Istanbul de EU-OIC (Organization of Islamic Countries) Conferentie toespreken (speech zal op 12 februari op de website van Buitenlandse Zaken beschikbaar zijn). Tevens zal hij een gesprek hebben met de Turkse minster van Buitenlandse Zaken Cem.

Woensdag 13 februari is een onderhoud voorzien met de minister van Buitenlandse Zaken Passy, met mevrouw Michailova die de oppositie in het Bulgaarse Parlement aanvoert en met Premier Saxe - Coburg. Later op de avond vindt een Wereldbankbijeenkomst plaats en spreekt Van Aartsen met de president van Bulgarije, Purvanov.

Op donderdag wordt Skopje bezocht en zal achtereenvolgens worden gesproken met de Macedonische minister van Buitenlandse Zaken Casule, met Premier Georgievski en de president, Trajkovski. In de middag is een gesprek voorzien met parlementariër Crevenkovski, tevens lid van de oppositie. Ook zal een ontmoeting plaatsvinden met enkele Albanese leiders.

Vrijdag 15 februari ziet Van Aartsen in Sarajevo minister van Buitenlandse Zaken Lagumdzija, de EU- Hoge Vertegenwoordiger Petritsch en de Speciale VN- Vertegenwoordiger Klein. Voorts zal een bezoek worden gebracht aan de SFOR- troepen in Bosnië.

Voor nadere informatie kunt u bellen met de directie Voorlichting van het ministerie van Buitenlandse Zaken: Hans Janssen, 06-53181174.

===