Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 12 februari 2002


Van fiets geslagen Voorhout (D1)
Een 18-jarige Voorhouter deed op maandag 11 februari bij de politie aangifte van mishandeling. Kort na middernacht werd hij op de Herenstraat door een nog onbekende jongeman van ongeveer 20 jaar en met een stoppelbaardje, van zijn fiets geslagen. Het slachtoffer denkt dat het de aanvaller te doen was om zijn fiets. Door de val liep hij schaafwonden aan het gezicht en een gat in het hoofd op. Tijdens de worsteling die ontstond naderde een auto. De aanvaller ging er vervolgens als een haas vandoor.

Inbraak in woning Oegstgeest (D1)
In de middag of vroege avond van maandag 11 februari werd er ingebroken in een woning aan de Willibrordlaan. Een schuifpui van de woning werd opengebroken. Uit de woning zijn sieraden en is een audio-installatie gestolen.

Onder invloed rijden Lisse (D1)
De politie hield op dinsdag 12 februari rond 01.20 uur op de Van Speykstraat een 32-jarige automobilist uit Lisse aan. De man werd er van verdacht te rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Aan het bureau onderging de man een ademanalyse. De uitslag daarvan was 455 ug/l. Dik boven de limiet van 220 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed rijden Noordwijk (D1)
De politie hield op dinsdag 12 februari rond 01.30 uur op de Leeweg een 21-jarige snorfietser aan. De man werd er van verdacht te rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Aan het bureau ondering de man een ademanalyse. De uitslag daarvan was 480 ug/l. Dik boven de limiet van 220 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaak.

Brand in leegstaande woning Noordwijkerhout (D1)
Op dinsdag 12 februari werd er rond 03.15 uur brand ontdekt in een leegstaande woning aan de Dorpsstraat. De brandweer bestreed het vuur en was deze snel meester. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Brand in bedrijvencomplex op tijd ontdekt Leiderdorp (D1)
Op maandagavond 11 februari ontstond brand in een bedrijf aan de Bedrijvenweg. Een werkbank was door nog onbekende oorzaak in brand gevlogen. De brand werd ontdekt door medewerkers van een naast het bedrijf gevestigd autobedrijf. Zij sloegen direct alarm. De brandweer kon daardoor het vuur in de kiem smoren.

Verdachten vernielingen aangehouden Leiderdorp (D3)
De politie van Leiderdorp heeft op maandag 11 februari drie 17-jarige mannen uit Leiderdorp aangehouden op verdenking van het plegen van een aantal vernielingen aan met name personenauto's in de wijk 'Ouderzorg' (Tollenaersingel, Sijpestein, Ockenrode, Nijenrode, Brederode etc). De Leiderdorpers zouden in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 december 2001 buitenspiegels en/of ruitenwissers van de auto's hebben vernield. Ook zouden ze vernielingen hebben verricht aan buiten- en tuinverlichting van drie woningen. Bij woningen werden aangestoken vuurpijlen via de brievenbus naar binnen gegooid. De politie heeft direct na de vernielingen een buurtonderzoek gehouden en diverse getuigen gehoord. Hierna konden de verdachten worden aangehouden. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Kleine hennepkwekerij ontmanteld Gouderak (D2)
De politie heeft op maandag 11 februari een 54-jarige man aangehouden in verband met een hennepkwekerij in zijn woning aan de Lindendaal. In de woning werden geen hennepplanten aangetroffen.Volgens de verdachte waren 150 planten geoogst. Wel heeft de politie diverse apparatuur van de kwekerij in beslaggenomen. De verdachte is na verhoor weer heengezonden. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

POGING OVERVAL IN OPSPORING VERZOCHT Krimpen a/d Lek (D2)
Naar aanleiding van een poging overval op een postagentschap aan de Hoofdstraat op woensdag 30 januari jl. zal de Politie Hollands Midden een getuigenoproep doen in het AVRO programma Opsporing Verzocht van maandag 18 februari. Een onbekende man heeft op die woensdag omstreeks 15.15 uur geprobeerd het postagentschap aan de Hoofdstraat te overvallen. De dader was de audiowinkel, waarin het agentschap zit, binnengelopen en bedreigde het personeel met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Toen de man duidelijk was gemaakt dat er geen geld te halen was verliet hij het pand. De man is vervolgens door een aantal getuigen achtervolgd. De verdachte liep over het winkelcentrum, ging via de achterzijde van het winkelcentrum de Oranje Nassaustraat op. De getuigen raakten hem kwijt op het pad achter de Jan Steenstraat. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de Politie Hollands Midden. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt.

Aanrijding letsel Nieuwerbrug (D2)
Maandag 11 februari vond omstreeks 07.30 uur een aanrijding plaats op de Hoge Rijndijk.
Een 46 jarige bromfietser uit Bodegraven reed in de richting van Woerden toen uit tegenovergestelde richting een 44 jarige automobilist uit Woerden naderde. Deze automobilist sloeg linksaf de Graaf Lodewijkstraat in. Hij verleende hierbij de bromfietser geen voorrang. De bromfietser raakte de buitenspiegel van de auto en kwam ten val. De man is met armletsel naar het Groene Hartziekenhuis overgebracht. De automobilist krijgt proces-verbaal.

Rijden onder invloed Waddinxveen (D2)
Een 30 jarige automobilist uit Gouda is dinsdag 12 februari omstreeks 02.30 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Kanaaldijk toen hij gecontroleerd werd. De aanleiding daarvoor was dat er een koplamp van de auto defect was. Bij controle bleek dat de man een ademalcoholgehalte had van 580. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Aanhoudingen na inbraak Gouda (D2)
De politie heeft dinsdag 12 februari omstreeks 05.00 uur drie Goudenaren van 21, 22 en 24 aangehouden op verdenking van inbraak. Het drietal werd na een korte achtervolging op de Statensingel en het Plesmanplein aangehouden. De politie had iets daarvoor melding gekregen van een inbraak in een winkel aan de van Limburg Stirumstraat. De politie stelt een onderzoek in.

Politie lost 30 zaken op Reeuwijk/Gouda (D2)
Politie Hollands Midden, team Bodegraven/Reeuwijk, heeft negen verdachten uit Reeuwijk en Gouda aangehouden in de leeftijd van 15 t/m 19 jaar. Zij worden ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor vernielingen van personenauto's, diefstal uit boten, insluiping in een woning, mishandeling bij centrum De Brug, diefstal en heling van bromfietsen, een poging tot zware mishandeling en diefstal uit zwembad De Fuut. Al deze zaken hebben zich voorgedaan in Reeuwijk. Verder worden ze ook verdacht van diefstal uit een Goudse school, de Goudse Waarden, in oktober 2001.

Eén van de verdachten, een 16-jarige Reeuwijker is inmiddels voorgeleid bij de officier van justitie. Hij wordt ervan verdacht bij alle feiten betrokken te zijn geweest. Zo zou hij ook op een bromfiets zijn ingereden op een 7-jarig meisje op 9 januari jl op de Erasmusweg in Reeuwijk. Bij een mishandeling in juli 2001 liep een 16-jarige Gouwenaar hoofdletsel en schade aan het gebit op bij De Brug in Reeuwijk.

De verdachten zijn aangehouden in de periode juli 2001 tot enige dagen terug. De feiten zijn gepleegd in de periode april 2001 tot korte tijd terug.