Politie Drenthe

Persberichten

berichten van maandag op dinsdag
10:57 dinsdag 12 februari 2002

Martin Panman
0561611628

Aanrijding
VEENHUIZEN. In Veenhuizen gebeurde maandagmiddag een aanrijding op de Hoofdweg. Een 52 jarige bestuurder van een personenauto uit Veenhuizen reed vanaf de Norgerweg de Hoofdweg op. Terwijl hij al op de Hoofdweg reed werd hij van achteren aangereden door een 18 jarige automobilist uit Haulerwijk. Deze bestuurder reed over de Hoofdweg en wilde rechtdoor rijden. Beide bestuurders raakten gewond en zijn overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. Ook een 2 jarig kind die bij de Veenhuizer in de auto zat is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Door de aanrijding werd ook nog een tuinhek beschadigd. Beide auto werden dusdanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept.

Diefstal fiets
MEPPEL. Maandagmiddag werd er een fiets gestolen op het industrieterrein De Oevers in Meppel. Een getuige zag dat inzittenden van een blauwe Ford Escord (bouwjaar 87/88) de fiets in de kofferbak van auto laden en vervolgens met hoge snelheid wegreden. De auto had 1 kapot achterlicht en het kenteken begint vermoedelijk met TV. De fiets is een goudkleurige Gazelle.

Overval
HOOGEVEEN. In Hoogeveen gebeurde gisteravond omstreeks 19.00 uur een overval op een winkel aan de Griendtsveenweg. Een caissière werd bedreigd met een vuistvuurwapen. Onder die bedreiging werd zij gedwongen geld af te geven. Hierna bedreigde de verdachte ook de vervangend filiaalchef met een vuistvuurwapen. Er is een klein bedrag aan geld buit gemaakt. Het signalement van de overvaller luidt als volgt. Hij is ongeveer 20 jaar en 1.75 lang. Hij droeg een baseball pet met de klep naar voren. Hij droeg een vaal groene jas tot over de heupen. Hij had een ongeschoren blank of licht getint gezicht en sprak normaal Nederlands. De politie stelt een verder onderzoek in.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe