Korps: Groningen, plaats: Diverse 12-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 12 februari 2002

Dagelijkse berichten

Delfzijl: auto kwijt na rijden zonder rijbewijs De politie heeft maandagmorgen de auto van een 34-jarige inwoner van Delfzijl in beslag genomen. De man reed met zijn auto over het Camperlicht en bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook bleek dat de man recentelijk al twee keer eerder was bekeurd voor rijden zonder rijbewijs. Daarop is na overleg met het Openbaar Ministerie de auto van de verdachte in beslag genomen. Hij kreeg opnieuw een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs.

Tinallinge: vuilnisauto in de sloot
Een vuilnisauto van de milieudienst van de Gemeente Groningen raakte maandagmorgen in een sloot langs de Abbeweersterweg in Tinallinge. De chauffeur, een 59-jarige man uit Ten Boer, raakte door onbekende oorzaak met de truck in de berm. Na ongeveer 20 meter reed hij een aantal boompjes omver en gleed vervolgens zijdelings de sloot in. De chauffeur kwam met de schrik vrij. Een bergingsbedrijf heeft de vuilnisauto uit de sloot getakeld.

Ter Apel: man (33) aangehouden
In zijn woning aan de Vogelhof heeft de politie maandagmorgen een 33-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van vernieling van een tweetal ruiten van een woning van zijn buurman. Hij werd meegenomen naar het bureau nadat hij eerst de politie de toegang tot zijn woning had geweigerd. Na gebruik van pepperspray kon de man worden aangehouden. Aan het bureau bekende hij de ruiten met een koevoet te hebben ingeslagen. Naar zijn zeggen kwam hij tot zijn daad omdat zijn buurman hem het leven zuur zou maken. De verdachte bekende ook onlangs de achterlichten van de auto van zijn buurman te hebben kapot geslagen. Na verhoor is de man heengezonden.

Oude Pekela: gewonde bij ongeval
Op het terrein van een tankstation aan de Raadhuislaan in Oude Pekela is maandagavond een 19-jarige vrouw uit Westerlee gewond geraakt. De vrouw stond, na getankt te hebben, voorovergebogen in haar auto toen de wagen van achteren werd aangereden door een andere auto, die juist het terrein kwam oprijden. De vrouw werd door haar eigen wagen aangereden en liep letsel op aan schouders, hoofd en een been. Ze is voor onderzoek en behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de andere auto liep geen letsel op. Hij bleek het ongeval te hebben veroorzaakt doordat hij onwel werd tengevolge van suikerziekte. Zijn auto is door een familielied opgehaald. De auto van het slachtoffer is door bergingsbedrijf weggesleept.

Groningen: poging ramkraak geldautomaat
Op het Zernikeplein meldde een beveiligingsmedewerker dat er maandagnacht een poging tot ramkraak was geweest. Ter plaatse stond een auto tegen een gebouwtje aan waarin zich een geldautomaat bevond. De beplating van het gebouwtje was wel vernield maar niet zodanig dat men binnen kon komen. De gebruikte wagen is waarschijnlijk gestolen. De portier en het contactslot waren geforceerd. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

Groningen: controle in Zwanestraat
In de Zwanestraat werd maandagmiddag een controle gehouden op het rijden in het voetgangersgebied. Er werden 30 fietsers, 1 bromfietser en een taxi bekeurd. De politie controleert regelmatig op het naleven van verkeersregels in de binnenstad.

Groningen: aanrijding met fietster
Op het Lopende Diep botste maandagochtend een 49-jarige automobilist uit Groningen tegen een 18-jarige fietster uit de stad aan die van het trottoir de rijbaan opreed. Het meisje werd gelanceerd en kwam op het wegdek terecht en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleken haar verwondingen mee te vallen.

Groningen: wildplasser
Een 35-jarige man zonder vaste woonplaats werd maandagmiddag bekeurd voor het urineren in het openbaar. Agenten zagen de man tegen het bordes van het Hoofdstation plassen. Omdat hij zich niet kon legitimeren werd hij meegenomen naar het bureau waar hij een proces-verbaal ontving.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)