Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-02-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.30 uur

Woninginbreker aangehouden

SOEST Gisteravond heeft de politie in Soest een 28-jarige man aangehouden op verdenking van woninginbraak.

Een bewoner van de Verlengde Talmalaan in Soest ontdekte gisteravond omstreeks 23.45 uur de verdachte in zijn huis. Het kwam tot een worsteling waarbij de inbreker de 76-jarige bewoner tot twee keer toe neersloeg. Ook bedreigde hij de bewoner met een huishoudschaar met de dood. De verdachte rende weg door de voordeur die de vrouw van de bewoner had opengezet.

De politie werd gewaarschuwd en kon door een goed signalement de verdachte in zijn woning aanhouden. De bewoner raakte lichtgewond.

Alcoholcontrole

EEMNES- In het kader van de verkeersaktie Doe Nuchter, rij alcoholvrij werd maandagavond tussen 19.30 en 21.45 uur een alcoholcontrole gehouden op de Noordersingel. In totaal werden 42 automobilisten gecontroleerd en niemand hiervan had teveel gedronken.

Van 19.30 uur tot 22.00 uur werd een alcoholcontrole gehouden op de Laarderweg. Hier werden 48 automobilisten gecontroleerd en hiervan had een automobilist teveel gedronken. Een 34-jarige automobilist uit Eemnes blies op het bureau 1.55 promille. De man kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Goederen gestolen uit winkel

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG- Op dinsdagochtend werd er ingebroken in een winkel gelegen aan de Sluisweg. Omstreeks 03.50 uur werd een pui van de winkel vernield door een auto. Uit de winkel werd kostbare apparatuur weggenomen. De auto waarmee de pui werd vernield bleef achter.