Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-02-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.45 uur

Bestekcassette

ZIJDERVELD Op maandag 11 februari heeft een man een bejaarde vrouw een bestekcassette `verkocht`.

In de ochtenduren liep een man op de Dorpsweg achterom bij de woning van een 78-jarige vrouw en sprak haar aan. Hij wilde haar een bestekcassette verkopen. De vrouw antwoordde geen geld in huis te hebben, waarop de man aanbood haar naar de bank te brengen om daar geld op te nemen. De vrouw nam een bedrag van ruim 300,- op, betaalde de man en kreeg de bestekcassette. Dit terwijl de vrouw op leeftijd in het geheel geen bestek nodig had, maar onder invloed van de man dit toch aanschafte.

De dochter van de vrouw meldde het voorval in de loop van maandag. Uit onderzoek bleek dat de cassette zeker niet de betaalde ruim 300,- waard is.

Waar is mijn frontje?

VIANEN Op maandag 11 februari zijn drie auto`s op elkaar gebotst doordat één van de bestuurders iets in zijn auto wilde pakken.

Rond 18.50 uur reed een 19-jarige man uit Vianen met zijn auto over de Willem van Duvenvoordestraat, komende uit de richting van de Jan van Arkelstraat en gaande in de richting van de verkeerslichten. Doordat de 19-jarige man in zijn dashboardkastje naar het frontje van zijn autoradio zocht, zag hij te laat dat twee automobilisten voor het rode verkeerslicht stonden te wachten. Hij botste op de auto van een 51-jarige man uit Vianen, die op zijn beurt op de auto van een 27-jarige vrouw uit Vianen werd gedrukt.

Niemand liep letsel op, maar de auto`s van de 19-jarige automobilist en van de 51-jarige automobilist moesten worden weggesleept.

Winkeldieven aangehouden

NIEUWEGEIN Op maandag 11 februari werden twee mannen op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 20.30 uur zag een medewerker van een winkel aan de Ravenswade dat terwijl één man in de winkel op de uitkijk stond een andere man meerdere stuks gereedschap uit een stelling pakte en in zijn kleding stopte. Personeel van de winkel hield de beide mannen, 27 en 26 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, aan. Zij bleken voor meer dan 100,- aan gereedschap te hebben gestolen.

De beide verdachten werden door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Bij hun verhoor bekenden beiden de diefstal te hebben gepleegd. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.