Korps: Flevoland, plaats: district Noord 12-02-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Gestolen sieraden in Opsporing Verzocht
DRONTEN Gisterenavond besteedde het programma Opsporing Verzocht aandacht aan gestolen sieraden en vroeg kijkers die de sieraden herkennen, om contact op te nemen met de politie. Op 3 december vorig jaar hield de politie een 17-jarige jongen aan op verdenking van een woninginbraak in Dronten. Later hield de politie een tweede verdachte van deze inbraak, een 14-jarige jongen, bij een woninginbraak in Sint Jansklooster aan. Daar trof de politie sieraden aan die vermoedelijk van eerdere inbraken afkomstig zijn. Op de website van het tv-programma www.omroep.nl/avro/opsporing/ staat een lijst met de sieraden. Vandaag rond 12:15 uur zendt de Avro op Nederland 1 een herhaling van het programma uit.

Aanhoudingen
SWIFTERBANT De politie hield dinsdagochtend een 43-jarige automobilist uit Almere aan onder andere op verdenking van het rijden onder invloed. De verdachte was bij een botsing met een vrachtwagen op de Dronterringweg betrokken. Vermoedelijk is de man uit Almere de ringweg opgereden en verleende daarbij de vrachtwagen geen voorrang. De twee voertuigen kwamen toen in botsing. Niemand raakte gewond. Omdat de politie vermoedde dat de man gedronken had, is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar weigerde de verdachte een blaastest te doen, dus een bloedproef wordt afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. Na verhoor is de inwoner van Almere heengezonden.

LELYSTAD De politie hield maandagochtend een lastige treinreiziger aan. Een 19-jarige man zonder vaste woonplaats had geen geldig vervoersbewijs, wilde de trein niet uit en wilde zijn naam niet aan de politie geven. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de man heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

LELYSTAD Maandagmiddag hield de politie een 39-jarige man zonder vaste verblijfplaats aan voor het niet weggaan toen zij dat herhaaldelijk vroeg. De man hing rond op de Kamp. Toen de agenten hem vroegen om weg te gaan, weigerde hij en begon hij te schelden. De verdachte is aangehouden en voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Brand
LELYSTAD Maandagmiddag kreeg de politie een melding van een woningbrand op de Rhonestraat. Ter plaatse hadden de bewoners de brand op de eerste verdieping zelf al geblust. De brandweer kwam ter plaatse en controleerde de woning die roet- en waterschade opliep. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.