Gemeente Noordwijk

P E R S B E R I C H T

SUPERMARKT HOOGVLIET WIL NAAR KERKSTRAAT

Supermarktketen Hoogvliet heeft in Noordwijk, op de hoek van de Kerkstraat en de Bronckhorststraat, grond verworven om op die plek een supermarkt te vestigen. Daarmee zou er een tweede supermarkt in de Kerkstraat komen. In het andere gedeelte van de Kerkstraat is de Digros al gevestigd. Het plan voor een tweede supermarkt in de Kerkstraat komt overeen met de ideeën van de gemeente Noordwijk. Zij ziet in deze winkelstraat graag nog een publiekstrekker aan de kant van de Bronckhorststraat verschijnen. Hoogvliet voldoet aan die behoefte. De gemeente voert met het bedrijf verder overleg over de plannen, o.a. over een goede oplossing voor het parkeren. Hoogvliet wil in 2003 starten met de bouw. Het Chinese restaurant Ko-Sing is dan verplaatst naar de overzijde van de Kerkstraat.

Eind december vorig jaar stelde de gemeenteraad voor de Kerkstraat en omgeving een nota van uitgangspunten vast. Inmiddels krijgen de hierin geschetste plannen steeds meer vorm. Versterking van de winkelstructuur staat voorop. Vestiging van een tweede supermarkt en ook de verplaatsing van winkels uit de St. Jeroensweg en de Molenstraat naar de Kerkstraat passen in deze doelstelling. Voor deze winkeliers worden twee bouwlocaties in de Tramsteeg en een grotere bouwlocatie op de hoek van de Tramsteeg en de Zeestraat ontwikkeld. Over de ontwikkeling van een vierde locatie aan de Tramsteeg is de gemeente in overleg met Digros. Vergroting van het winkeloppervlak en verplaatsing van de winkelbevoorrading van de Heilige Geestweg naar de Zeestraat zijn dan mogelijk.

De plannen voor dit gebied voorzien verder in nieuwbouw aan de kant van de Zeestraat, herinrichting van de openbare weg en vergroting van de parkeercapaciteit, bij voorkeur door de bouw van een parkeergarage onder de bebouwing.

Noordwijk, 12 februari 2002

AJZ/Communicatie, tel. 071-3660451