Gemeente Hilversum

Keywords:

Hilversumse Integrale Beleidsvisie Welzijn en Zorg op komst

'Welzijn en Zorg (wel)overwogen. Aldus luidt de titel van de ontwerpvisie Welzijn en Zorg waarmee het college van burgemeester en wethouders vorige week heeft ingestemd. De raadscommissie welzijn en de zorg- en welzijnsinstellingen buigen zich binnenkort over het voorstel.

Sinds een jaar wordt er gewerkt aan een integrale visie op welzijn en zorg in de gemeente Hilversum. Mede op basis van overleg met (Hilversumse) instellingen heeft dit geleid tot de conceptvisie Welzijn (wel)overwogen. Uitgangspunt daarbij is dat de gemeente Hilversum hecht aan een goede sociale infrastructuur en bereikbare voorzieningen. Die intentie wordt gerealiseerd in de vorm van algemene activiteiten voor alle burgers, preventieve activiteiten voor burgers die in een achterstandspositie dreigen te komen en activiteiten die ten goede komen aan burgers die al in een achterstandspositie zitten. De vraag van de burgers bepaalt in hoge mate het aanbod aan activiteiten. Dat aanbod bestaat uit kerndiensten en plusdiensten. De gemeente regisseert en evalueert. Op basis van onderzoek naar de effecten wordt het aanbod regelmatig bijgesteld.

De visie heeft als leidmotief Sober maar adequaat en is opgebouwd langs een aantal uitgangspunten.

Visie èn uitgangspunten vormen het toetsingskader voor de beoordeling van de subsidieaanvragen, waarbij met name de uitgangspunten zullen leiden tot aanscherping van de subsidievoorwaarden.

De nota richt zich in eerste instantie op de visie. Deze moet allereerst worden vastgesteld. Later dit jaar wordt duidelijk welke activiteiten wel en welke activiteiten niet (meer) voor gemeentelijk subsidie in aanmerking komen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met P.C. van den Brink, wethouder Welzijn (tel. 035 - 629 24 73).

12 februari 2002