Partij van de Arbeid

Den Haag, 12 februari 2002

Jeltje van Nieuwenhoven bezoekt Groningen stad en ommelanden

Op woensdag 13 en donderdag 14 februari brengt Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven een bezoek aan Groningen stad en ommelanden.

Woensdag 13 februari

Van 14.00 tot 15.30 uur wordt van Nieuwenhoven ontvangen in de Theaterherberg, Baron van Asbackweg 42 in Warfhuizen. Acteur Tom van der Velde zal hier een korte voorstelling geven, waarin hij de schoonheid van het Groninger platteland beeldend vertellend zal roemen. Daarna zullen de aanwezigen in discussie gaan over de relatie tussen kunst, cultuur en recreatie en de rol van de (gemeentelijke) overheid.

Om 16.00 uur bezoekt Jeltje van Nieuwenhoven de Vliegende Equipe aan de Trekweg in Middelstum. Hier zal projectmanager, mevrouw Koosje van Doesen, de opzet en werkwijze van de Stichting Werkprojecten Groningen toelichten. Projectcoördinator Tjitte Hoogenkamp legt vervolgens uit hoe met behulp van WIWers, klussen voor de dorpen en voor ouderen en gehandicapten worden gedaan, waarna om 17.00 uur een bezoek wordt gebracht aan borgterrein Ewsum, even buiten Middelstum. Op deze locatie doen verstandelijk gehandicapten praktische ervaring op in het kader van het samenwerkingsproject tussen Werkprojecten en de Groninger Borgen Stichting.

Tijdens de broodmaaltijd in het Trefcentrum aan de Professor Mekelstraat 1 te Bedum, gaat de Kamervoorzitter van 18.00 tot 20.00 uur onder anderen in debat met Hans Alders, Commissaris van de Koningin in de provincie Groningen en met een aantal lokale PvdA-lijsttrekkers over het nieuwe 'dualisme' in de lokale politiek.

Tot slot is Jeltje van Nieuwenhoven te gast bij de gezamenlijke bijeenkomst van de PvdA-afdelingen De 03-ne, Winsum, Eemsmond, Ten Boer, Bedum, Loppersum, Appingedam en Delfzijl in het Trefcentrum aan de Professor Mekelstraat 1 te Bedum. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en staat in het teken van 'de zorg op het platteland nu en in de toekomst'.

Donderdag 14 februari

Van 10.30 tot 12.30 uur bezoekt Jeltje van Nieuwenhoven het Academisch Ziekenhuis, Hanzeplein 1 in Groningen. Zij spreekt hier met Frans Jaspers, lid van de Raad van Bestuur en Noor van Leeuwen, directeur P&O over de tekorten in de zorg en het ingezette offensief. Zij zal tevens worden rondgeleid door het ziekenhuis.

Van 13.00 tot 14.30 uur neemt Van Nieuwenhoven deel aan een lunchgesprek over de PvdA en cultuurbeleid in het Groninger Museum, Museumeiland 1, Groningen, waarna zij de tentoonstelling 'Ilja Repin: het geheim van Rusland' bezoekt.

Tot slot opent Jeltje van Nieuwenhoven om 16.30 uur de expositie en neemt zij het eerste exemplaar van het boek 'om de stembus', over verkiezingsaffiches in de periode 1918-1998, in ontvangst.

Locatie: Universiteitsmuseum, Zwanestraat 33, Groningen.