Korps: Groningen, plaats: Diverse 13-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 13 februari 2002

Dagelijkse berichten

Uithuizen: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie dinsdagavond op de Menkemaweg in Uithuizen een 63-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Bij een routinecontrole bleek dat de man te veel had gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse
1.1 promille alcohol werd gemeten. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Appingedam: snelheidscontrole
De politie heeft dinsdagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Woldweg in Appingedam. Daarbij werd van 300 voertuigen de snelheid gemeten. Omdat zij de maximumsnelheid van 50 km per uur overschreden kregen 24 bestuurders een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km per uur.

Uithuizermeeden: jeugdige fietser bekeurd
Op de Hoofdstraat in Uithuizermeeden heeft de politie dinsdagmorgen proces-verbaal opgemaakt tegen een 15-jarige jongen uit Uithuizermeeden. De jongen stak de spoorwegovergang in de Hoofdstraat over tussen de nog gesloten halve overwegbomen door, juist nadat een trein gepasseerd was en de waarschuwingslichten nog knipperden. De knaap krijgt een bekeuring van 23 euro.

Groningen: verkeerscontrole op diverse locaties De politie heeft dinsdagmiddag in de voetgangersgebieden van de Poelestraat, Peperstraat en de Schoolstraat een controle gehouden. Daarbij werden 41 fietsers bekeurd voor het rijden in deze voetgangersgebieden. Eén fietser, een 36-jarige man uit Groningen gaf in eerste instantie een valse naam op. Hij bleek een legitimatiebewijs bij zich te hebben met daarop zijn juiste personalia. Hij kreeg een extra bekeuring van 86 euro uitgereikt. Een tweede fietser weigerde alle medewerking op straat, waarna hij werd aangehouden. Deze man, een 42-jarige man uit Groningen, bleek zich ook op het politiebureau recalcitrant te gedragen. Ook hij werd met een bon op zak in vrijheid gesteld. De politie controleert regelmatig op het naleven van de verkeersregels in de binnenstad.

Groningen: man aangehouden na poging diefstal personenauto De politie heeft woensdagmorgen op het Hoornsediep een nog onbekende man aangehouden, die verdacht wordt van een poging tot diefstal van een personenauto. De man werd aangetroffen in de nabijheid van een opgebroken personenauto onder het Emmaviaduct, terwijl hij in het bezit was van inbrekerswerktuig. De identiteit van deze man kon nog niet worden vastgesteld. Mogelijk heeft de man een valse naam opgegeven. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: winkeldiefstal en twee keer huisvredebreuk De politie heeft gisteravond een 34-jarige man uit Groningen in een supermarkt aan de Eikenlaan aangehouden. De man bleek een ontzegging te hebben voor het betreffende filiaal. Ook toverde de man drie flacons met showergel te voorschijn, die hij kort daarvoor uit de winkel had weggenomen. De man legde een bekennende verklaring over beide feiten af. Hij werd met een proces-verbaal heengezonden. In dezelfde winkel werd dezelfde avond tevens een 50-jarige man uit Groningen voor huisvredebreuk aangehouden. De man bleek een ontzegging voor de supermarkt te hebben. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De stadjer is na verhoor in vrijheid gesteld.

Groningen: inbreker aangehouden
Een 36-jarige man uit Assen is dinsdagnacht door de politie aangehouden in de Poelestraat in Groningen. De man werd opgepakt nadat hij een woonboot in het Schuitendiep was binnengedrongen. De bewoners van de boot overliepen de man in hun slaapkamer nadat ze wakker waren geworden van het geluid van de voordeur. De indringer verontschuldigde zich en vluchtte. Kort daarop werd hij op basis van het opgegeven signalement aangehouden. Uit de woonboot bleek niets te zijn ontvreemd. Wel was de verdachte in het bezit van een tas met daarin videobanden, Cds, een videorecorder en twee afstandsbedieningen. Waar de goederen vandaan komen is nog onbekend. De verdachte kon daarover geen duidelijke verklaring geven. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844. ( 0.13 euro p/m ).