Tiscali

Persbericht
LIGHTNING introduceert veilige netwerk toegangsoplossingen voor Benelux
- MultiCom firewalls en routers voor veilige communicatie tussen netwerken -
(Persbijeenkomst met Peter Randall, CEO (voorheen COO van World Online/Tiscali) vandaag, 13 februari om 15 uur, Earl Zaal - Hotel de Grand, Oudezijds Voorburgwal 197 te Amsterdam)

Amsterdam, 13 februari 2002 - LIGHTNING, de Zwitserse toonaangevende leider in beveiligde netwerk toegangsoplossingen kondigt vandaag haar start in de Benelux aan. Lightning produceert firewalls en routers met de familienaam MultiCom die veilige en efficiënte communicatie tussen netwerken mogelijk maken. Vandaag wordt in Amsterdam de MultiCom SpeedSurf geïntroduceerd, een krachtige en veilige router voor bedrijven en consumenten.

Sinds 1992 specialiseert Lightning zich in hoogwaardige netwerkbeveiligings-oplossingen voor zowel de telecom-, financiële-, overheids- als mediasector, van grote ondernemingen tot MKB en thuiswerkers. De MultiCom Speedsurf verbindt netwerken met internet, intranet of extranet via ADSL, SHDSL, xDSL, kabel of draadloze modems. Een van de belangrijkste kenmerken is de geïntegreerde stateful firewall (controle van de verbinding evenals de data) met filtermogelijkheden die beschermen tegen het uitvallen van diensten, oneigenlijk gebruik en port scanning.

Peter Randall, CEO van Lightning zegt: "Met de groei van het gebruik en de snelheid van internet groeien ook de risico's van inbreuken en aanvallen van binnen- of buitenaf. Met de MultiCom SpeedSurf voorzien wij vroegtijdig in een betaalbare oplossing voor buitengewoon veilige en snelle netwerktoegang. De compacte (palmsize) Speedsurf zet nieuwe standaarden op het gebied van volledig geïntegreerde beveiliging en gebruikersgemak. Het is de kleinste high-performance breedband internettoegangspoort die op dit moment op de markt verkrijgbaar is. Wij werken in Europa al met grote banken en telco's en zien dat er, ook door de groei van breedbandaansluitingen, vanuit de consument steeds meer vraag is naar dergelijke veilige firewalls en routers. Vanaf nu richten wij ons ook op de Benelux, samen met onze partner de Intronics Groep."

De MultiCom SpeedSurf verbindt een 10/100 Mbits/s Ethernet LAN aan een 10 Mbit/s Ethernet WAN voor ADSL, xDSL en kabelmodems of draadloze verbinding, gebruik makend van PPPoE (Point-to-Point Protocol over Ethernet), DHCP of statische adressering Een ongelimiteerd aantal gebruikers kan gelijktijdig verbonden zijn aan deze veilige gateway. De Multicom Speedsurf is verkrijgbaar voor een bedrag van ? 489 inclusief 5 jaar garantie en gratis sofware updates.

Over LIGHTNING
LIGHTNING produceert netwerk beveiligingstoepassingen en maatwerkoplossingen voor de hightech sector. Lightning ontwerpt, produceert en distribueert de MultiCom routers met geïntegreerde firewall die veilige communicatie tussen publieke en private netwerken mogelijk maken. Lightning heeft een sterke marktpositie met toonaangevende klanten als UBS, Finace Telecom, Swisscom, BBC en de European Space Agency. Lightning werd opgericht in 1965 als producent van lichtsystemen voor landingsbanen. Het netwerk- en telecommunicatiebedrijf werd in 1992 opgericht en heeft het hoofdkantoor in Lausanne, Zwitserland. Lightning wordt vertegenwoordigd in meer dan 30 landen. Strategische partners zijn onder meer Cap Gemini, Ernst & Young, Adept Telecom en de Linux community.