- PERSBERICHT -

Amsterdam, 13 februari 2002

Op Valentijnsdag hebben veel Nederlandse werknemers hun Valentijn op de eigen werkvloer

Eén op de twee Nederlandse werknemers heeft ooit een relatie op het werk gehad en een deel hiervan heeft zelfs op dit moment een relatie met een collega

Uit een speciale opiniepeiling voor Valentijnsdag op de website van Monsterboard.nl, de internationale carrièresite blijkt dat de Nederlandse werknemer niet terugdeinst voor een relatie op het werk. Zo'n 40% van de bezoekers bekende ooit een relatie te hebben gehad met een collega en 10% antwoordde zelfs op dit moment een relatie te hebben op het werk. Uit deze cijfers blijkt dat er bij de Nederlandse werknemers ruimte is voor een relatie met een collega en dat aankomende Valentijnsdag ook op de eigen werkvloer zal worden beleefd.

Van de meer dan 2.350 personen die hun antwoord achterlieten op de vraag of zij ooit een relatie hebben gehad met een collega, blijkt dat een bescheiden deel van de bezoekers een relatie op het werk ongepast vinden (20%). Een wat groter aandeel gaf daarentegen aan geen problemen te hebben met een relatie op het werk (30%). In het algemeen blijkt de Nederlandse werknemer wel degelijk open te staan voor een relatie op het werk, één op de twee bezoekers gaf aan ooit een relatie te hebben gehad met een collega (40%) of op dit moment middenin een relatie op het werk te zitten (10%). Voor deze laatste groep kunnen de Valentijnskaarten op 14 februari zo bij de geliefde collega op het bureau worden gelegd.

Europese uitslagen
Niet alleen in Nederland staan werknemers open voor een relatie op de werkvloer. Engeland en Ierland hadden de hoogste score met het antwoord ooit een relatie met een collega te hebben gehad (43%), op de voet gevolgd door Italië (41%) en Nederland (40%). De Spaanse werknemers wagen zich echter niet zo snel aan een relatie op de werkvloer, want daar antwoordde een groot deel van de bezoekers een relatie met een collega ongepast te vinden (40%). Ook de als amoureus te boek staande Fransen blijken in de werkpraktijk minder voortvarend te zijn dan men zou verwachten: slechts 5% van de stemmers gaf toe een relatie met een collega te hebben. Aankomende Valentijnsdag zal voor 10% van de respondenten in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Spanje spannend zijn, aangezien zij aangaven op dit moment een relatie te hebben met een collega.

Rob Brouwer, managing director monsterboard.nl: "De kans dat collega's een affaire met elkaar beginnen wordt groter en groter, nu mensen meer tijd dan ooit doorbrengen op het werk. Dit onderzoek geeft aan dat 72% van de Europeanen van mening zijn dat er geen taboe meer rust op relaties op het werk. Er zijn psychologen die denken dat een relatie op het werk de prestaties van de werknemers verbetert, doordat de energie die hieruit voortvloeit gebruikt wordt voor een verhoogd enthousiasme en hogere productiviteit. En wie is Monsterboard.nl dan om hier tegenin te gaan?"

De resultaten van dit onderzoek zijn gebaseerd op de reacties van Europese Monster.com gebruikers in de periode van 21 januari tot 4 februari, waarbij elke bezoeker slechts één keer zijn stem kon uitbrengen.


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (