DIERENBESCHERMING

Dierenbescherming: laat uw kat castreren op Valentijnsdag

'Love is in the air'

Dierenbescherming organiseert kortingsactie castraties rondom Valentijnsdag

Den Haag, 13 februari 2002 - De Dierenbescherming organiseert vanaf Valentijnsdag een kortingsactie op de castratie en sterilisatie van katten. Vanaf 14 februari tot en met 28 februari kunnen particulieren een korting van (minimaal) 10,00 euro krijgen op de kosten van de operatie. Met deze actie benadrukt de Dierenbescherming nog eens hoe belangrijk het is dat katteneigenaren er tijdig voor kiezen hun dier te laten 'helpen'. Alleen zo kunnen de gevolgen van de kortstondige liefde tussen dieren worden vermeden: ongewenste nesten jonge dieren en nog meer katten in Nederland.

In Nederland zijn heel veel katten, ruim 2,7 miljoen. Daarvan zit een aanzienlijk deel in de Nederlandse asielen. Met name in de zomermaanden levert dit overvolle hokken op, maar steeds vaker beperken de problemen in de asielen zich niet meer tot die periode. Alleen verantwoord huisdierenbezit kan hier verandering in brengen. Nog te vaak laten mensen hun poes of kater hun gang gaan. 'Nestjes zijn zo leuk voor de kinderen', 'Dat is toch de natuur van zo'n dier', en 'Die kittens raak ik heus wel kwijt' zijn nog te vaak de niet goed doordachte argumenten. En natuurlijk zijn ze schattig, die kleine katjes. Voor het eerste nestje is vaak wel plaats bij buren of vrienden. Maar daarna rest het asiel of het leven als zwerfkat op straat. Om hieraan iets te doen organiseert de Dierenbescherming nu al weer enkele jaren castratie-acties onder het motto 'Voorkomen is beter dan genezen'.

Met het voorjaar op komst en vlak voor Valentijnsdag is de 'love in the air' duidelijk voelbaar. Een beter moment is er dan ook niet om iedereen duidelijk te maken dat er niet nog meer katten in Nederland moeten komen en hen te stimuleren hun kat zo snel mogelijk te laten 'helpen'.

Kijk op www.dierenbescherming.nl voor meer informatie.


- einde bericht

Voor informatie:
Maaike Wermer, woordvoerder

070- 314 27 38 of 06 221 053 92

13 feb 02 12:10