Gemeente Breda

13-02-2002

Café de Bouwkeet voldoet aan eisen op gebied van brandveiligheid

De gemeente heeft in mei vorig jaar aan de exploitant van de Bouwkeet een bouwvergunning verleend voor het aanbrengen van brandveiligheidsvoorzieningen. Na het verlenen van deze vergunning zijn door de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente en de Brandweer diverse controles uitgevoerd tijdens de bouwwerkzaamheden. Uit de laatste controle, die vrijdag 8 februari jongstleden op verzoek van de exploitant plaatsvond, is gebleken dat de brandveiligheidsvoorzieningen in orde waren.

Tijdens de eerste controle bleek, dat het nieuw aangebrachte plafond niet de vereiste dikte had zoals op de bouwvergunningstekening was aangegeven. Volgens deze tekening dient het nieuwe plafond namelijk te bestaan uit twee lagen gips van elk 12,5 mm dik, die door middel van schroeven moeten worden bevestigd aan de bovenliggende vloerconstructie. Na overleg met de gemeente hebben de opdrachtgever en de aannemer besloten om nog een derde laag gips aan te brengen om te voldoen aan de vereiste dikte.Tijdens de werkzaamheden is door Bouw- en Woningtoezicht geconstateerd dat er inderdaad gebruik gemaakt werd van schroeven om de derde laag gipsplaten te bevestigen. Medio oktober 2001 waren de werkzaamheden aan het plafond afgerond en is het plafond door Bouw- en Woningtoezicht goedgekeurd.

Uit de laatste controle die door Bouw- en Woningtoezicht en de Brandweer op vrijdag 8 februari werd uitgevoerd, bleek dat de laatste puntjes op de i waren gezet wat betreft de
brandveiligheidsvoorzieningen. Zo zijn er onder andere lichtarmaturen en nooduitgangbordjes aangebracht.

Breda, 13 februari 2002