HOUT EN BOUWBOND CNV

Werkgevers blokkeren cao-onderhandelingen in de bouw

Odijk- Het Vakgroepbestuur Bouw van de Hout- en Bouwbond CNV heeft vanmorgen ingestemd met acties op de bouwplaatsen als de werkgevers nog langer doorgaan met het blokkeren van de cao-onderhandelingen. De bond belegde vandaag een extra vergadering van het Vakgroepbestuur Bouw, vanwege de ontstane impasse in de cao-onderhandelingen. De kaderleden toonden zich verbolgen over het ontbreken van enig resultaat na 5 onderhandelingsronden.

De Hout- en Bouwbond CNV stelde zich ten doel om de onderhandelingen dit jaar snel in een resultaat om te zetten, maar al twee maanden lang weigeren werkgevers te onderhandelen over de cao-voorstellen van de bond.
Volgens onderhandelaar Maarten Post hebben de bonden in de afgelopen periode er alles aan gedaan om de onderhandelingen spoedig te laten verlopen. Wij hebben bereidheid getoond om over alle werkgeversvoorstellen te willen praten, maar werkgevers leggen ons een dictaat op met hun eis, dat wij voorafgaande aan verdere besprekingen akkoord zouden moeten gaan met hun voorstel over de reisurenregeling.
Een verfijning van de reisurenregeling is voor ons bespreekbaar, maar wij beschouwen dit onderwerp als onderdeel van een totaalakkoord.

Het Vakgroepbestuur Bouw is van mening, dat een mogelijk nieuwe afspraak over reisuren
onderdeel dient te zijn van een integraal principe-akkoord. Men eist nu snel resultaat en anders zijn acties niet uitgesloten. Het Vakgroepbestuur heeft geen goed woord over voor het feit, dat werkgevers tot nu toe 0 % loonsverhoging hebben geboden.