Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 13-02-2002 Mediabericht 13 februari (12.15 uur)

Rustige carnaval met wat onrustig einde

REGIO Over het algemeen is carnaval in Midden en Noord Limburg rustig verlopen. Alleen de laatste avond was het met name in Midden Limburg wat onrustig.

In totaal deden al 13 mensen aangifte van mishandeling. Driemaal is aangifte gedaan in Horst en eenmaal in Tegelen, de overige 9 aangiftes zijn gedaan na voorvallen in Midden Limburg. In Roermond deden vier mensen aangifte, in Echt drie. De andere twee in Nederweert en Haelen. Inmiddels zijn bij de politie de namen van tien verdachten bekend. Enkele daarvan zijn al aangehouden of verhoord. De anderen worden nog gezocht. Het letsel van de slachtoffers valt mee. Zij hoefden zich niet onder doktersbehandeling te stellen, of konden na behandeling bij de EHBO weer naar huis.

In Swalmen kreeg de politie verschillende meldingen dat een grote groep jongeren vernielingen zou plegen. De politie kon van 13 mensen de personalia achterhalen maar kan door gebrek aan concrete aanwijzingen niemand als verdachte aanwijzen. Ook getuigen konden dat niet. Uiteindelijk zijn er 4 of 5 ruiten ingegooid. Of de groep daar voor verantwoordelijk kan worden gehouden is niet zeker.