Ingezonden persbericht


Persbericht

13 februari 2002

TDK Systems biedt mobiele toegang tot Windows XP
~ GlobalPulse bespaart licentiekosten bij technologie-upgrades ~

TDK Systems' mobiele communicatie-oplossing, GlobalPulse, levert draadloze gegevens aan Windows XP gebruikers die onderweg zijn, zonder de herhaaldelijke kosten van licentie-upgrades.

GlobalPulse is een software-applicatie die een modem vervangt door een eenvoudige kabelverbinding waardoor gebruikers, ongeacht hun locatie, toegang hebben tot e-mails en het web. GlobalPulse werkt onder zes Windows besturingssystemen, van 95 tot XP, en is geschikt voor alle grote PC communicatie-applicaties. Het is geschikt voor nieuwe modellen mobiele telefoons en PDA's en bij het upgraden van handheld apparaten hoeft alleen de kabel en niet de software veranderd te worden.

"Nu Microsoft stopt met haar ondersteuning van Windows 95 moeten bedrijven sneller dan verwacht upgraden," zei Nick Hunn, managing director bij TDK Systems. "Het laatste wat bedrijven echter willen is nog meer geld uitgeven aan nieuwe mobiele technologieën enkel om aan de eisen van nieuwe besturingssystemen te voldoen".

Deze flexibele mobiele oplossing is voor bedrijven beschikbaar in de vorm van een bedrijfslicentie voor meerdere gebruikers. Er zijn verschillende prijsvarianten voor bedrijven met tussen de 50 en 2.000 gebruikers. TDK Systems geeft huidige en toekomstige gebruikers van de GlobalPulse meer waar voor hun geld omdat ze nu de gebruikelijke rompslomp en extra kosten vermijden die met regelmatige technologie-upgrades gepaard gaan.

"Met GlobalPulse kunnen IT managers hun investering op zijn minst voor de komende drie jaar beschermen," concludeerde Hunn.

GlobalPulse levert een corporate IT standaard, zonder keuzebeperking voor de gebruiker. Het biedt een gestandaardiseerde oplossing die bijna universeel compatibel is met alle beschikbare besturingssystemen en handsets en daarom bedrijven de kopzorgen bespaart om uit te zoeken wie welke accessoires gebruikt.

De GlobalPulse licentie is per direct beschikbaar in Europa en vanaf 50 gebruikers en 82 euro (excl. BTW) per gebruiker te verkrijgen.

Voor PC platformen ondersteunt GlobalPulse Windows 95, 98, NT, ME, 2000 en XP. Deze versies ondersteunen ook handheld toestellen die Palm-, Pocket PC- en Windows CE besturingssystemen gebruiken.

(324 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TDK Systems
TDK Systems Europe is een grote producent en aanbieder van media en e-materialen met een wereldwijde omzet van meer dan 6 miljard US dollar. TDK Systems biedt componenten en systeemoplossingen voor alle gebieden van de elektronica-industrie, van RF componenten tot 'telecom protocol stacks'. TDK Systems is een zelfstandig onderdeel van de TDK groep met ontwikkelingscentra in Europa en Japan. Hier worden een reeks van producten voor de in opkomst zijnde draadloze markt geproduceerd, inclusief Bluetooth, 802.11b en HiperLAN/2. Als één van de eerste bedrijven die LAN en Modem PC kaarten ontwikkelde, is TDK Systems een erkend leider op het gebied van GSM connectiviteit. TDK systems levert haar oplossingen aan de meeste grote GSM telefoonproducenten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Bluetooth PC kaarten en USB adapters zijn de eerste van TDK Systems nieuwe wereldwijde draadloze oplossingen die voldoen aan de Bluetooth 1.1 standaard. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en flexibiliteit bieden.

TDK verkoopt haar producten in Nederland via haar partners The Mobile Communication Company (MCC) en Stebis en in België/Luxemburg via The Wireless Corporation.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksys.com Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Jane Timmermans van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 43-3566956Fax: +31 (0) 43-3566955
E-mail: yvonnev/janet@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: ad.neefs@tdksys.comwww.tdksys.com

PRWEEK's Consultancy of the Year Finalist, 2001
PRWEEK's Hi-Tech Agency to Watch, 2000/2001

Yvonne van Bokhoven
LEWIS Communications BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566956
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com