Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-02-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 13.00 u) Woensdag, 13 februari 2002

District Maastricht

Maastricht; eerst urineren
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht zag de politie op de Maastrichter Grachtstraat een auto stilstaan (met de voertuigverlichting aan), met daarin een man die achter het stuur in slaap gevallen was. Teneinde hem nader te controleren, maakte de politie de man wakker. Die gaf daarop aan eerst te willen urineren en dat dan ook prompt in het openbaar deed. Bleek dat de man geen rijbewijs heeft, dat de auto waarin hij zat niet APK-gekeurd is en daarnaast kreeg de politie aanwijzingen dat de man onder invloed was. Op een gegeven moment trachtte de verdachte, een 34-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats, die inmiddels door de agenten was aangehouden, een van de agenten te slaan. Die wist de uithaal te ontwijken waarop de agenten het verzet tegen zijn aanhouding uiteindelijk hebben gebroken waarna de verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Omdat een ademanalyse mislukte heeft de politie een bloedproef van hem afgenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte, ook terzake het in het openbaar urineren.

Maastricht; vals bankbiljet
Personeel van een buurtcentrum aan de Aureliushof in Maastricht ontdekte afgelopen dinsdagmiddag dat iemand / een onbekend gebleven persoon de bestelde drank met een vals bankbiljet van 50 Euro had betaald. De gewaarschuwde politie heeft het valse bankbiljet inbeslaggenomen en stelt een nader onderzoek in. Het buurtcentrum heeft bij de politie aangifte gedaan terzake het uitgeven van vals geld.

Maastricht; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Brusselseweg in Maastricht van een 49-jarige bestuurster van een auto uit As (B), bleek dat de vrouw onder invloed haar auto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat zij bijna 1 promille alcohol in haar bloed had. De Belgische vrouw kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Maastricht; aangehouden
De politie heeft vanmorgen, woensdagmorgenvroeg omstreeks 06.00 uur op de Grote Gracht in Maastricht een 20-jarige jongeman uit Hasselt (B) aangehouden en in het politiebureau ingesloten. Die wordt ervan verdacht even tevoren op de Markt een 19-jarige jongeman uit Maastricht, zonder enige aanwijsbare reden met een mes te hebben bedreigd. Daarbij werd het slachtoffer een mes tegen zijn hals gezet. Doordat het slachtoffer zich snel wegrukte, en daardoor wellicht erger wist te voorkomen, kon hij vervolgens door weg te rennen aan zijn belager ontkomen. De politie heeft het mes (een stiletto) van de verdachte inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op tegen de Belg.
De politie die afgelopen dinsdagavond op weg was naar een melding elders in de stad, kreeg op de Spilstraat in Maastricht te maken met een 40-jarige Maastrichtenaar die er midden op straat bleef staan en daardoor de doorgang blokkeerde. Ondanks herhaald claxonneren en gebaren, bleef de Maastrichtenaar gewoon staan Daarnaast sloeg hij tegen het politievoertuig, sloeg hij tegen de buitenspiegel en stak hij de bekende middelvinger op. De politie heeft de verdachte daarop meteen meegenomen en in de politie-auto, onderweg naar de melding, voor de gepleegde baldadigheid bekeurd. Bij aankomst op de meldingslocatie elders in Maastricht kon de Maastrichtenaar met de bekeuring op zak weer vertrekken.

Bemelen; auto inbeslaggenomen
De politie heeft afgelopen nacht op een perceel aan het Gasthuis in Bemelen een auto die daar stond voor nader onderzoek inbeslaggenomen. De politie onderzoekt namelijk of de auto betrokken is geweest bij een doorrijding na aanrijding (tegen lichtmast) in Bemelen, waarna de onbekende autobestuurder is weg/doorgereden. De politie traceerde aan het Gasthuis een auto met schade waarvan zij vermoedens kreeg dat de schade overeenkwam met de bewuste aanrijding. Een 27-jarige inwoner van Bemelen die er vervolgens bij kwam staan, sprong op de bergingsauto, vermoedelijk om mee te rijden danwel te beletten dat het voertuig voor nader onderzoek werd afgesleept. Ondanks herhaalde sommatie om van de bergingsauto af te komen voldeed de verdachte daar niet aan waarop de politie hem wegens het niet voldoen aan door de politie gegeven vorderingen / beletten ambtshandelingen, heeft aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De inbeslaggenomen auto kon verder zonder problemen worden afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in.