Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-02-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 13.00 u) Woensdag, 13 februari 2002

District Sittard

Sittard; ingebroken
Bewoners van een woning aan de Oude Broeksittarderweg in Sittard ontdekten bij thuiskomst afgelopen dinsdagavond dat was ingebroken. Inbrekers zijn die dinsdag de woning via een raam binnengedrongen en hebben deze doorzocht. Gestolen werden sieraden en geld. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Geleen; rijbewijs ingevorderd
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige automobilist uit Geulle. Die wordt ervan verdacht afgelopen dinsdagavond omstreeks 20.45 uur onder invloed een auto te hebben bestuurde en daarmee een aanrijding te hebben gehad (eenzijdige aanrijding / geen andere autos bij betrokken) op de autosnelweg A-2 ter hoogte van Geleen / oprit Elsloo. Daarbij raakte een mede-inzittende vrouw gewond (aard/ernst letsel nog onbekend) en die werd per ambulance overgebracht naar het Maaslandziekenhuis. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de automobilist uit Geulle ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie stelt een nader onderzoek in.

Elsloo/Spaubeek; inbraken
Bewoners van een woning aan de Stationsstraat in Elsloo ontdekten bij thuiskomst afgelopen dinsdagavond dat die dinsdag was ingebroken. Inbrekers zijn via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben deze doorzocht. Het is nog niet bekend of / wat er is gestolen, dat moet nog allemaal worden nagekeken.
Ook bewoners van een woning aan de Kerkstraat in Spaubeek ontdekten afgelopen dinsdagavond bij thuiskomst dat was ingebroken. Ook hier moeten de bewoners nog nakijken of en wat er precies is gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.