NGN

NGN: Management moet zich buigen over anti-virus software

Persbericht

NGN: Management moet zich buigen over anti-virus software

Tiel, 13 februari 2002 - Van elke 100 bedrijven en organisaties zijn er 97 in 2001 aangevallen door een computervirus. Bijna de helft van ondernemend Nederland heeft zelfs tussen de tien en honderd aanvallen moeten doorstaan. Deze schokkende cijfers volgen uit de enquête over anti-virus software die door de Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN) is gehouden en waarvan de voorlopige resultaten vandaag zijn besproken op de NGN anti-virus themadag.

De enquête is eind vorig jaar onder NGN leden gehouden en ruim 400 hebben er aan meegewerkt. De deelnemers zijn een goede afspiegeling van het Nederlandse bedrijfsleven en de non-profit sector. Uit het onderzoek blijkt dat het implementeren van betrouwbare anti-virus software van groot belang is. E-mail blijkt de grote boosdoener, want 80% van de virussen komt binnen via e-mail.

Een groot gevaar vormen de thuis PCs en de mobiele werkplekken. Bij meer dan de helft van de organisaties krijgen werknemers vanuit het bedrijf geen anti-virus pakket voor de thuis PC. Voor mobiele werkplekken geldt dat 14% geen voorzorgsmaatregelen tegen besmettingen heeft getroffen. De NGN vindt dat het tijd wordt voor het management dat het gebruik van anti-virus software op de agenda wordt gezet.

Over de Netwerk Gebruikersgroep Nederland
De Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN) brengt sinds 1989 IT- en netwerkprofessionals met elkaar in contact en vormt een onafhankelijk platform waar de leden kennis kunnen opdoen en ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. De NGN heeft zich hierdoor ontwikkeld tot een autoriteit op netwerkgebied. De NGN heeft ca. 4.000 leden en is één van de grootste professionele en onafhankelijke netwerkverenigingen ter wereld. Zij biedt haar leden onder meer de volgende diensten:
- Het jaarlijks NGN Netwerkcongres

- Het vakblad LanVision

- Up2date cd's met updates van netwerkprogrammatuur
- Een website (www.ngn.nl) met waardevolle discussierubrieken, software etc.

- Themadagen, lezingen en workshops

- Special Interest Groups

- Twee keer per week een nieuwsbrief per e-mail
- Interessante aanbiedingen en kortingen voor leden
Noot voor de redactie,