Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 13-02-2002
1e Persbericht woensdag 13 februari 2002

Politieberichten

Eindhoven: Man zwaait met pistool
Dinsdagmiddag om 16.25 uur is op de Bloemfonteinstraat een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor had hij bij een verkeerslicht op de Tongelrestraat vanuit zijn auto met een pistool zitten zwaaien naar mede weggebruikers. De gewaarschuwde politie trof de man op de Bloemfonteinstraat aan. De in zijn auto liggende kunststof neppistool is inbeslaggenomen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Jeugdige verdachten brandstichting aangehouden Dinsdagavond rond 19.50 uur zijn twee jongens, 14 en 16 jaar oud, uit Eindhoven aange-houden. Zij worden verdacht even daarvoor brand te hebben gesticht in een container van een school op het Karregat. Direct na het uitbreken van de brand zagen getuigen dat drie jongens vanaf het schoolplein kwamen gelopen. De gewaarschuwde politie trof twee van hen op de Bussele aan. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De brand-weer bluste de brand. De school liep brandschade op aan gevel, deuren en ramen.

Eindhoven: Alcohol
Dinsdagavond rond 19.35 uur is op de Genneperweg een 57-jarige automobilist uit Eind-hoven aangehouden. Hij viel op door zijn rijgedrag. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. De man verleende niet zijn volle medewerking aan de blaastest. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Een 50-jarige automobilist uit Eindhoven is dinsdagavond rond 19.45 uur aangehouden op de Brussellaan. Hij bleek te veel gedronken te hebben. De man blies 1,65 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Woensdagmorgen rond 0.55 uur is op het Stratumseind een 35-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Hij spuugde daar een agent op de rug. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt

Eindhoven: Verdachte vernieling aangehouden
Woensdagmorgen om 3.30 uur is op de Koning Arthurlaan een 27-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Een agent zag dat hij daar meerdere malen tegen een geparkeerde auto trapte. De verdachte is overgebracht en ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Alcohol
Dinsdagavond om 21.40 uur is op de Heeklaan een 27-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Hij was daar met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Aan het politiebureau weigerde de man zijn medewerking aan het onderzoek. Hij kreeg een rijverbod van 16 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontrole
Dinsdagmiddag tussen 13.00 en 16.20 uur is op de Heikantseweg een snelheidscontrole gehouden. 732 voertuigen zijn gecontroleerd. 89 daarvan reden sneller dan 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 124 km/u.

Helmond: Verdachte mishandeling aangehouden
Woensdagmorgen om 1.30 uur is op de Steenweg een 30-jarige man uit Helmond aange-houden. Hij had daar in een café een medewerkster stevig bij haar keel gepakt. De ge-waarschuwde politie heeft de man voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Oirschot: Verdachte aangehouden
Dinsdagavond rond 19.35 uur is op Het veld een 51-jarige fietser uit Best aangehouden. Een politiepatrouille zag dat de man daar meerdere malen van zijn fiets tegen geparkeerde autos viel. Hij liep daarbij een hoofdwond op. De man bleek behoorlijk gedronken te hebben. Hij weigerde alle medewerking. De verdachte is ter ontnuchtering en voor zijn eigen en andermans veiligheid ingesloten in het politiebureau.

Mierlo: Alcohol
Dinsdagavond rond 19.05 uur is op de Brugstraat een 68-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Hij was daar tegen twee geparkeerde autos gereden. De man bleek bij controle gedronken te hebben. De verdachte blies 1,25 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Verdachte aangehouden
Dinsdagavond om 20.05 uur is op het Ridderplein een 19-jarige automobilist uit Gemert aan-gehouden. Een politiepatrouille zag dat hij daar achteruit tegen een achter hem stilstaande taxibus reed en deze trachtte achteruit te duwen. De Taxibus wilde daar een geparkeerde auto voorbij rijden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Het rijbewijs van verdachte is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Verdachte met drugs aangehouden
Dinsdagavond rond 23.00 uur is in een uitgangscentrum op de Handelseweg een 18-jarige man uit Boekel aangehouden. Portiers troffen een gripzakje met 31 pillen bij hem aan. Zij hebben de verdachten overgedragen aan de politie. Hij bleek verder nog in het bezit te zijn een zakje weed en twee joints. De drugs zijn inbeslaggenomen. Verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Gemert: Jongeren aangehouden
Woensdag rond 0.05 uur zijn in een uitgangscentrum op de Handelseweg 3 jongens, 15, 16 en 17 jaar oud, uit Erp en Keldonk aangehouden. Portiers zagen dat de jongens hakenkruizen op hun handen hadden getekend en dat zij daar de Hitlergroet brachten. De jongens zijn na verhoor aan het politiebureau overgedragen aan de ouders.

Duizel: Inbraak in een woning
Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Gildestraat. Aan de achterzijde is een raam opengebroken. Uit de woning zijn sieraden en geld gestolen.

Valkenswaard; Verdachte vernieling aangehouden
Dinsdagavond rond 23.30 uur is op de Molenstraat een 19-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Een getuige zat dat hij daar enkele afvoerpijpen van een pand trok en deze in een afvalbak gooide. Hij waarschuwde de politie. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.