Korps: Friesland, plaats: Friesland 13-02-2002
Politieberichten van 13/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: bijna aanrijding
Woensdag omstreeks 03.45 uur kreeg een 56-jarige inwoner van Leeuwarden de schrik van zijn leven. De man reed in zijn personenauto met een snelheid van ongeveer 50 kilometer per uur over de Archipelweg in de richting van de Celsiusweg. Toen hij aldaar reed, sprong er plotseling een vrouw voor zijn auto. De man stuurde daarop naar links en raakte hierbij de stoeprand. Hij kon de auto op de weg houden en wist niet of hij de vrouw ook had geraakt. De bestuurder was zo geschrokken dat hij uit was doorgereden naar zijn werk en van daaruit direct de politie had gebeld. Door de politie werd de gehele Archipleweg en omgeving afgezocht, doch de vrouw werd niet meer aangetroffen.

Leeuwarden: inbraak
Afgelopen nacht werd ingebroken in een dagverblijf It Kampke aan de Dennenstraat. Een bovenlicht werd geforceerd. Uit het dagverblijf werd een radio/cd-speler weggenomen. Een medewerker, een 42-jarige inwoner van Irnsum, heeft aangifte gedaan.

Fryske diken: aankondiging controles
De radarcontroleurs van het Bureau Verkeershandhaving controleren maandag 18 februari op de N354 tussen Sneek en Dearsum. Woensdag 20 februari vinden controles plaats op de N351 (Oldeholtpade, afslag A32) Twee dagen later, vrijdag 22 februari, wordt gecontroleerd op snelheid tussen Wijnjewoude en Donkerbroek. Verder wordt deze week op de andere items van Fryske Diken gecontroleerd: helm, gordel, rood licht en alcohol.

Easterga: snelheid
Vanmorgen omstreeks 11.10 uur werd op de Rijksweg A6 een bestuurder van een personenauto bekeurd ter zake overschrijding van de maximumsnelheid De bestuurder, een 42-jarige inwoner van Alphen (Gld) reed met een snelheid van 125 kilometer per uur, terwijl aldaar in verband met wegwerkzaamheden een snelheid van 70 kilometer was toegestaan. Het rijbewijs van de man werd ingevorder.

Omstreeks 11.00 uur was op hetzelfde wegvak een bestuurder van een personenauto bekeurd, die aldaar reed met een snelheid van 128 kilometer per uur. Ook het rijbewijs van deze man, een 48-jarige inwoner van Zuidhorn, werd ingevorderd.

Witmarsum: snelheid
Woensdag omstreeks 12.00 uur werd op de Rijksweg A7 een bestuurder bekeurd ter zake overschrijding van de maximumsnelheid. De bestuurder, een 35-jarige inwoner van Wiuwert, reed met een snelheid van 186 kilometer per uur, terwijl aldaar 120 was toegestaan. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272