Unit 4 NV

Unit 4 Agresso lanceert haar eerste .NET gebaseerde productsuite voor mobiele werkers

AGRESSO Mobile Services beschikbaar voor tenminste 75 populaire 'devices'

Sliedrecht, Nederland - 13 februari 2002 - Unit 4 Agresso NV, software ontwikkelaar en leverancier van secure business information oplossingen, introduceert vandaag haar nieuwe generatie mobiele diensten gebaseerd op het .NET framework van Microsoft. Met deze diensten kunnen gebruikers van AGRESSO software hun real-time procesondersteuning aanzienlijk verbeteren en de manieren waarop informatie gecommuniceerd en gedeeld wordt onder werknemers, klanten en partners uitbreiden. Kortom: door een verbeterd procesmanagement zal de doorlooptijd van facturen afnemen en door beter communicatiemanagement zal de hoeveelheid declarabele uren toenemen. De mobile services zullen geleverd worden als een integraal onderdeel van AGRESSO Business World, Unit 4 Agresso's internationale paradepaardje voor middelgrote en grote ondernemingen in de zakelijke dienstverlening en publieke sector.

De overstap naar real-time verwerking
De huidige trend in de zakelijke dienstverlening en de publieke sector laat duidelijk de behoefte zien aan meer real-time verwerking, data management en betere communicatie. Als gevolg van deze trend dienen zich nieuwe technologieën en mogelijkheden aan, die deze uitdaging zouden moeten aangaan. Om real-time informatie te verkrijgen, moeten bedrijven er voor zorgen dat processen soepel verlopen, transacties snel verwerkt worden, dat ze volledig op de hoogte gehouden worden en dat ze over een open communicatiestructuur beschikken die toegankelijk is voor alle relevante personen. Mobiele en draadloze oplossingen zijn de opkomende technologieën die aan deze eisen zullen kunnen voldoen.

Flexibel, betaalbaar en beheersbaar
Als early adopter van het .NET framework van Microsoft, heeft Unit 4 Agresso haar ontwikkelingsproces kunnen verrijken, de productie kunnen versnellen en nieuwe mogelijkheden kunnen introduceren. De klanten van Unit 4 Agresso zullen hier op veel verschillende manieren voordeel van ondervinden. De AGRESSO Mobile Services zijn hier een eerste voorbeeld van. Gebruik makend van .NET, zullen de AGRESSO Mobile Services beschikbaar zijn voor ten minste 75 populaire communicatiemiddelen, waaronder bijvoorbeeld de WAP-telefoon en de Personal Digital Assistant (PDA). Gebruikers kunnen hierin data invoeren (werkuren, onkosten en inkoopaanvragen), middelen of klantinformatie opzoeken, de status van diverse items controleren of gepersonaliseerde taken, herinneringen en rapporten ontvangen. De functionaliteit is voor alle middelen hetzelfde, zodat de klant zo flexibel mogelijk kan werken met het communicatiemiddel van zijn keuze.

Alle functionaliteit wordt geboden op het punt waar de verbinding gemaakt wordt, zodat er geen installatie per apparaat nodig is en de cost of ownership laag blijft. Deze centrale manier van aanbieden is gunstig voor de klant doordat dit een maximaal niveau van gebruikersautorisatie, authenticatie en data beveiliging garandeert: de gebruiker krijgt enkel toegang tot de gegevens die hij mag zien of gebruiken.

Erwin Visser, marketing manager bij Microsoft Nederland: "We zijn er trots op dat Unit 4 Agresso in staat is zo kort na de lancering van het Microsoft .NET framework nieuwe, innovatieve producten kan leveren. Onze strategische samenwerking met Unit 4 Agresso in het 'Microsoft .NET-early adopter program' is op vele manieren waardevol geweest. Unit 4 Agresso is wederom een waardig uithangbord voor ons en onderstreept de kracht en de voordelen van de .NET technologie voor middelgrote en grote ondernemingen".

Een nieuw type PSA oplossing
AGRESSO Business World wordt beschouwd als een voorbeeld van de nieuwe soort PSA (Professional Services Automation) oplossingen (Aberdeen Group, January 2002) - een die door de hele organisatie end-to-end functionaliteit kan bieden. Deze functionaliteit voldoet zowel aan de front-office vereisten (consultants of andere declarabele resources), als aan de administratieve behoeften van de back-office (human resources, financiën, boekhouding, etc.) en aan de eisen van elke organisatie die haar human resources en project gerelateerde resources effectief wil managen.

Ton Dobbe, industry marketing manager bij Unit 4 Agresso: "Het is onze filosofie dat dienstverlenende organisaties hun capaciteit ten volle moeten kunnen benutten om de in de huidige dynamische business omgeving te kunnen veranderen en evolueren. De introductie van deze nieuwe generatie mobiele diensten ondersteunt deze missie en verstevigt tegelijkertijd het innovatieve imago van Unit 4 Agresso als leidende partij in de PSA markt en de publieke sector.


Noot voor de redactie (

Unit 4 NV