Ingezonden persbericht

Ubizen erkend als visionair op het gebied van Managed Security Services

Ubizen scoort hoog in Gartners Magic Quadrant

Leuven, 13 februari 2002 - Gartner Group positioneert Ubizen (Nasdaq Europe: UBIZ, Euronext: UBI), de toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions, als een visionaire softwareleverancier op het gebied van Managed Security Services. Dit blijkt uit het recente rapport:´2002 Managed Security Services Provider Magic Quadrant´. Het Magic Quadrant is een grafische weergave van de verhouding tussen leveranciers in een bepaald marktsegment op basis van door Gartner gedefinieerde criteria.

De analistenorganisatie evalueerde een groot aantal aanbieders van Managed Security Services (MSS) en stelde op basis hiervan een ranglijst samen van 18 leveranciers. Ubizen behaalde een hoge positie in het visionaire gedeelte van het kwadrant.

"We zijn verheugd dat Gartner ons erkent als visionair binnen onze markt. Sinds 1997 levert Ubizen Managed Security Services. Vandaag de dag beschermt Ubizen duizenden beveiligingscomponenten in 35 verschillende landen", zegt Christophe Huygens, Chief Technology Officer en medeoprichter van Ubizen. "Ubizen is de enige Europese aanbieder van Managed Security Services in Gartners Magic Quadrant."

"Door tijdrovende, steeds terugkerende activiteiten uit te besteden, kunnen bedrijven hun schaarse middelen voor beveiliging inzetten om toegevoegde waarde te creëren", zegt John Perscatore, Research Director van Gartner Group. "Door te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige Managed Security Services-leverancier, kunnen bedrijven hun beveiligingsniveau verhogen en hun kosten beheersen."

Ubizen OnlineGuardian Managed Security Service biedt 24 x 7 beveiligingsbeheer, monitoring en ondersteuning van beveiligingscomponenten van belangrijke netwerken en applicaties. Hiervoor worden Service Level Agreements afgesloten. Ubizen OnlineGuardian bestaat uit een reeks beveiligingstools, zoals kwalitatief hoogstaande firewalls, Intrusion Detection Systemen en Virtual Private Networks (VPN's). Deze zijn schaalbaar van één tot duizenden apparaten.

Vanaf het allereerste begin van de ontwikkeling van Managed Security Services in 1997 heeft Ubizen substantiële investeringen gedaan in infrastructuur, technologie en kennis. Dit zijn essentiële factoren voor het succesvol beveiligen, monitoren en beheren van banken en multinationals met Managed Security Services. Belangrijke ontwikkelingen omvatten:


- Security Operations Centers (SOC´s) - Elk SOC met geavanceerde technologie is volledig uitgerust om in geval van nood de activiteiten van een ander centrum over te nemen;

- SEAM Technology - de State and Event Analysis Machine (SEAM) van Ubizen verzamelt miljoenen gebeurtenissen van de beheerde beveiligingscomponenten. SEAM analyseert en verwerkt deze en selecteert de potentiële beveiligingsrisico's. De analisten van Ubizen ondernemen dan gerichte actie en voorkomen een aanval;

- Security Intelligence Lab - hier verzamelt, onderzoekt en verspreidt Ubizen informatie over producten van leveranciers, virussen en andere kwetsbaarheden.

Een breed samengesteld Professional Services-team levert bedrijven aanvullende diensten op het gebied van het plannen en uitvoeren van kwetsbaarheidsanalyses, beveiligingsbeleid en -infrastructuren.

Ubizen
Ubizen is een toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions voor wereldwijd opererende organisaties. Bedrijven vertrouwen op Ubizen OnlineGuardian voor het 24x7x365 outsourcen van monitoring, ondersteuning en beheer van beveiligingscomponenten. Het Professional Services-team vult het Ubizen OnlineGuardian aan door bedrijven te helpen bij het plannen en implementeren van kwetsbaarheidsanalyses, het beveiligingsbeleid en infrastructuren voor beveiliging. Met DMZ/Shield beschermt Ubizen webservers tegen aanvallen op applicatieniveau, als Nimda en Code Red. Ubizen is opgericht in 1995 en monitort 2.000 beveiligingscomponenten in 35 landen. Ubizen is aan de beurs genoteerd op Nasdaq Europe (UBIZ) en Euronext (UBI). Meer informatie is beschikbaar op www.ubizen.com.



Ingezonden persbericht