Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 13 februari 2002

Radio
TROS NIEUWSSHOW
Uitzending op zaterdag
Radio 1, 08.33 - 11.00 uur

INTERNETSITE TROS NIEUWSSHOW OFFICIEEL ON LINE

Na een maandje warmdraaien gaat deze week de internetsite van het radio 1- programma de TROS NIEUWSSHOW officieel on line. Het adres/de url is: www.nieuwsshow.nl De site bevat aanvullende informatie over onderwerpen die in het programma aan bod komen, er is een archief van waaruit gesprekken nogmaals beluisterd kunnen worden en Martin Ros heeft naast zijn reguliere boekenrubriek op de site ook nog allerlei specifieke lijsten van zijn favoriete boeken.

Via de webcam kunt u tijdens de uitzending zien wat er in de studio gebeurt. Verder is er een 'Opvallend Nieuws-rubriek" en een Forum waarin luisteraars op de uitzending kunnen reageren en ideeën kunnen aandragen.

De TROS NIEUWSSHOW is een levendig zaterdagochtend-magazine gepresenteerd door Peter de Bie en Mieke van der Weij. Met een keur aan studiogasten wordt gesproken over nieuws uit binnen- en buitenland, worden wetenschappelijke ontwikkelingen toegelicht en is er na tienen aandacht voor kunst en cultuur. Verder heeft Martin Ros in dat laatste uur zijn vaste boekenrubriek.