NEBASNSG

Actie voor Access Dinghy op Hiswa

Actie voor Access Dinghy

Tijdens HISWA 2002 zal de afdeling watersportaccommodaties van NebasNsg (de sportorganisatie voor mensen met een beperking) actie voeren voor met name de aanschaf van een aantal Access Dinghies voor het watersportcentrum Robinson Crusoe in de Loosdrechtse Plassen. Van deze eenvoudige zeilboot zijn twee versies beschikbaar: een handmatig en een elektronisch bestuurbare, zodat echt iedereen met een beperking zelfstandig kan varen. Door het kopen van een lot van Euro 10,- levert u een bijdrage en maakt u bovendien kans op een Gill-zeilpak.

Koop een lot voor een Access Dinghy
Iedereen kan op de NebasNsg-stand (Noordhal stand 05.019) en tijdens de demonstraties (in de haven van Amsterdam RAI) bij onze vrijwilligers een lot van Euro 10,- kopen om ervoor te zorgen dat NebasNsg een aantal Access Dinghies kan aanschaffen. Hierdoor zullen vele mensen met een beperking geheel zelfstandig kunnen zeilen. Bovendien maakt iedere lotenkoper kans op het winnen van een Gill-zeilpak. Dagelijks zal in de Zeilen Jachtclub in de Parkhal het winnende lot worden getrokken.

Stap in de Access Dinghy
Dagelijks geven medewerkers, vrijwilligers en deelnemers van de afdeling watersportaccommodaties van 12.00 - 16.00 uur demonstraties met een Access Dinghy in de haven van Amsterdam RAI. Iedereen kan daar ook zelf ervaren hoe de boot vaart. Een kwestie van een droogpak aantrekken en in de boot stappen. NebasNsg-medewerkers helpen u graag.

Informatie
Op de NebasNsg-stand (Noordhal 05.019) kan iedereen de Access Dinghy bewonderen en zien hoe iemand met zeer zware lichamelijke beperkingen voor het eerst in haar leven zelfstandig iets kan doen: zeilen in een Access Dinghy! Ook zijn er op de stand vrijwilligers aanwezig om informatie te geven over alle activiteiten op de tweemastklipper Lutgerdina, de catamaran Zonnetij met de verblijfsaccommodatie Sterretij en het watersporteiland Robinson Crusoe. Alle accommodaties zijn rolstoeltoegankelijk en er kan gebruik worden gemaakt van aangepast vaarmateriaal. Bemanningsleden, deelnemers en vrijwilligers zorgen gezamenlijk voor het reilen en zeilen tijdens het varen.

Nominatie voor HISWA Award 2002
De actie rond de Access Dinghy is genomineerd voor de HISWA Award 2002. Volgens de jury is NebasNsg opnieuw initiatiefnemer om de watersport nog verder toegankelijk te maken voor mensen met een beperking.

Bunnik, februari 2002