Persberichten politie Rivierenland

---

Woensdag, 13 februari 2002

---


* RIVIERENLAND - DAGOVERZICHT

Meerdere woninginbraken in Heteren
HETEREN - In de nacht van 11 op 12 februari werd tussen 00.00 uur en 07.00 uur ingebroken in twee woningen te Heteren. In twee andere woningen werd vergeefs gepoogd in te breken, maar deze waren te goed beveiligd.
De inbraken vonden plaats op de Zesmorgen en Elzenpas. Weggenomen werden sieraden, geluidsapparatuur, een videocamera, een laptop en geld. Tevens werd bij de inbraak aan de Zesmorgen de personenauto weggenomen. De pogingen werden gepleegd bij twee woningen aan de Kerklaan. In alle gevallen werden gaatjes geboord om binnen te komen.
Tankauto belandt in sloot

GENDT - Op de Zandvoortsestraat in Gendt raakte vanochtend rond 9.00 uur een tankauto van de weg. De bestuurder, een 63-jarige inwoner van Groningen, verklaarde te zijn geschrokken van een vogel die voor de auto vloog, waardoor hij in de berm terecht kwam. Doordat de berm drassig was zakte de tankauto erin weg en kwam te kantelen, waarna de auto in de sloot belandde. De bestuurder bleef ongedeerd. Er is wat olie in de sloot terecht gekomen, maar deze is inmiddels verwijderd. Fietsster raakt gewond na aanrijding

DIDAM - Op het kruispunt Wilhelminastraat / Karrewiel / Bievankweg in Didam is gistermiddag rond 16.15 uur een 61-jarige fietsster uit Didam aangereden door een auto. De automobist, een 38-jarige inwoonster van Didam, verleende op het kruispunt geen voorrang aan de fietsster die op de rotonde reed. De fietsster is met een gebroken heup opgenomen in het ziekenhuis.
Man aangehouden wegens openbare schennispleging

ZEVENAAR - Gisteravond rond 21.00 uur werd in Zevenaar een 29-jarige inwoner van Zevenaar aangehouden wegens openbare schennispleging. De man had eerder die avond aan een groepje van drie passerende meisjes op het Raadhuisplein in Zevenaar zijn geslachtsdeel laten zien. Eén van hen, een 14-jarige inwoonster van Zevenaar, heeft inmiddels aangifte gedaan, de anderen zullen volgen. De meisjes wisten een goede beschrijving van het signalement van de man te geven, waarna de politie de omgeving afzocht en de man op straat in Zevenaar aanhield. De man werd ingesloten op het bureau in Arnhem en is gehoord. Vanmiddag rond 12.30 uur is de man heengezonden.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl