Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 13-02-2002 Persbericht district Maasland

VERDACHTEN VERNIELING AANGEHOUDEN HEESCH

Een 18 jarige jongen uit Heesch en een 23 jarige jongen uit Utrecht zijn op 13 februari 2002 omstreeks 02.25 uur op heterdaad betrapt bij het vernielen van een aankondigingsbord voor de gemeenteverkiezingen aan de Osseweg te Heesch.

RIJDEN ONDER INVLOED OSS

Een 46 jarige automobilist uit Oss is op 13 februari 2002 bekeurd voor rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 04.00 uur op de Joannes Zwijsenlaan te Oss. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

BRAND IN SCHUUR HET WILD (gemeente Lith)

Bij een uitslaande brand in een bedrijfshal aan de Zandenweg in Het Wild is de schuur en de daarin aanwezige goederen geheel verloren gegaan. Omstreeks 04.40 uur werd de brand ontdekt. In de hal hadden een 7-tal bedrijfjes goederen opgeslagen, zoals een caravanopslag, auto-poetscentrale, oldtimer herstelinrichting en meubelopslag. De brandweer van Lith kreeg as-sistentie van de korpsen uit Maasdonk en Oss. In verband met de rookontwikkeling zijn een drietal woningen tijdelijk ontruimd. Er zijn geen gewonden. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

INBRAAK AUTO OSS

Bij een inbraak in een auto aan de Lisztgaarde te Oss in de nacht van 12 op 13 februari 2002 is een navigatiesysteem weggenomen. De daders vernielden een ruit.

INBRAAK IN VRACHTAUTO`S HEESCH

In vijf vrachtauto`s aan de Cereslaan is tussen 9 en 13 februari 2002 ingebroken. Van de meeste auto`s was het portierslot geforceerd. Uit de auto`s is de geluidsapparatuur weggeno-men. Om op het terrein van de vrachtwagens te komen, vernielden de daders een hekwerk.

WINKELDIEVEGGE AANGEHOUDEN OSS

Een 12 jarig meisje uit Oss is op 13 februari 2002 aangehouden ivm diefstal van oorbellen en een armband bij een winkel aan het Sterrebos te Oss. Het meisje is overgedragen aan het bureau Halt.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD OSS

In een woning aan de Tollenstraat te Oss is op 13 februari 2002 een hennepkwekerij ont-manteld. Er werden ongeveer 150 planten aangetroffen. De planten en kweekapparatuur zijn inbeslaggenomen. Tegen de 40 jarige eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHTE BELEDIGING AANGEHOUDEN OSS

Tegen een 47 jarige automobilist uit Oss is op 23 februari 2002 proces-verbaal opgemaakt ivm belediging van een politieambtenaar. De bestuurder werd tijdens een verkeerscontrole op de Euterpelaan te Oss staandegehouden en beledigde hierbij de agenten.

SNELHEIDSCONTROLE OSS

Tijdens snelheidscontrole op de Euterpelaan te Oss op 13 februari 2002 zijn 65 bestuurders bekeurd. Max. 50 km. Hoogst gemeten snelheid 91 km.

VALSE AANGIFTE OSS

Op 10 februari 2002 omstreeks 19.45 uur vond op de Edmundus van Dintherstraat te Hees-wijk-Dinther een aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Toen een van de partijen hier de politie voor belde, werd haar medegedeeld dat bij een aanrijding met alleen materiele schade geen politie komt en de betrokkenen dit onderling moet regelen middels het schade-formulier. Omdat een van de partijen, een 21 jarige man uit Veghel, was het hier kennelijk niet mee eens en belde via 112 met de mededeling dat er gewonden bij de aanrijding waren. Hierop rukte de ambulancedienst met twee ambulances uit naar de plaats van het ongeval, alsmede enkele politieauto`s. Bij de komst van de hulpverleningsdiensten deelde de man mede het rustig aan te doen, daar de "gewonden" al met een taxi naar huis waren. Omdat hier sprake was van een valse melding, is tegen de man proces-verbaal opgemaakt en zullen de kosten van de hulpverleningsdiensten op hem verhaald worden.