Gemeente Maassluis

13-2-2002

Jos Lock en Albedacllege maken Maassluis veilig

Op woensdag 20 februari en vrijdag 8 maart zullen leerlingen van het Albedacollege veiligheidslichtjes uit gaan delen aan fietsers die zonder licht rijden.
Leerlingen van het Albedacollege zijn in het kader van de Wegwijsdag op 29 november een hele dag op het stadhuis geweest om in samenwerking met het Instituut voor Publiek en Politiek een project te verzinnen dat met veiligheid te maken heeft.
Het project Licht, voor je het weet is het te laat , was de winnaar van deze dag.
In samenwerking met Jos Lock zijn er 325 veiligheidslichtjes aangeschaft die samen met een flyer zullen worden uitgereikt aan fietsers die zonder licht rijden.
Om zoveel mogelijk fietsers te bereiken is gekozen voor 2 verschillende dagdelen waarop de lichtjes zullen worden uitgereikt. Op woensdagmorgen 20 februari zullen de leerlingen vanaf 07.00 uur aan het begin van de Zuidbuurt én op de rotonde aan de Rozenlaan lichtjes uitdelen.
Op vrijdag 8 maart zullen later op de avond de lichtjes uitgedeeld worden aan de bezoekers van Sitton Clubdance. Ook zullen er in de discotheek flyers worden uitgedeeld.