Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 13-02-2002 2e persbericht 13 februari 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee doden bij schietpartij
Bij een schietpartij in een woning aan de Liviuslaan in Eindhoven zijn dinsdagavond twee doden gevallen. De 37-jarige Maria Tolenaar, bewoonster van de woning, was al overleden toen de politie ter plaatse kwam. Haar vriend, de 40-jarige Hendrik Geel uit Riethoven, was ook in de woning. Hij vluchtte het huis uit maar werd door de dader achterna gezeten en buiten werd hij neergeschoten. Hij werd zwaar gewond naar het Catharinaziekenhuis gebracht waar hij in de nacht van dinsdag op woensdag overleed.

Omwonenden hoorden dinsdag rond 21.20 uur schoten en belden de politie. Een 40-jarige Eindhovenaar meldde zich bij een van de politiepatrouilles die zich na de melding naar de woning aan de Liviuslaan begaven. De 40-jarige man is getrouwd geweest met Maria Tolenaar en hij zou op de vrouw en haar vriend geschoten hebben. De man is aangehouden en voor onderzoek ingesloten. In de woning is een vuurwapen gevonden. Dit wapen wordt onderzocht. In de woning waren tijdens de schietpartij twee kinderen van de 37-jarige vrouw aanwezig. Zij zijn 9 en 12 jaar oud. Zij zijn elders ondergebracht en voor hen is slachtofferzorg ingeschakeld.

De sectie is woensdagmiddag. Er wordt ook een buurtonderzoek gedaan en de technische recherche doet een onderzoek. Het rechercheteam bestaat vooralsnog uit zeven personen. Dit team doet onderzoek naar de toedracht van de schietpartij.

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Woensdagmorgen rond 9.55 uur raakte bij een aanrijding op de Noord Brabantlaan een 62-jarige automobilist uit Veldhoven gewond. Ter hoogte van de toevoerweg naar de A2 sloeg de Veldhovenaar linksaf. Hij verleende daarbij niet de vrije doorgang aan een 47-jarige buschauffeur uit Veldhoven die daar rechtdoor reed. De autobestuurder klaagde over een pijnlijke schouder. Hij is overgebracht naar Máxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Valkenswaard: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een autobedrijf op de Dragonder. Na het uitnemen van een ruit zijn de toegangsdeuren uit de pui gehaald. Uit het pand verdween een donker paarse Volkswagen Golf GTI.

Valkenswaard: Baldadige jongen aangehouden
Woensdagmorgen rond 2.00 uur hoorde een 54-jarige bewoner een hoop kabaal voor zijn woning aan het Scheperseind. Hij zag daar een groep jongeren staan. Een van hen liep naar de brievenbus en riep dat hij de brievenbus zou mollen. Onmiddellijk daarop liep de bewoner naar buiten en greep de jongen vast. De jongen wist zich los te rukken en rende weg. Na een korte achtervolging, waarbij de 54-jarige man ten val kwam, kon de man de jongen aanhouden. De man waarschuwde de politie. De verdachte is overgebracht voor verhoor naar het politiebureau.

Best: Diefstal auto
Tussen dinsdagmiddag 16.30 en woensdagmorgen 10.00 uur is vanaf het Wilhelminaplein een blauwe personenauto, Opel Omega, kenteken RJ-85-BD, gestolen.

Geldrop: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Woensdagmorgen om 10.45 uur is in een supermarkt op de Heuvel een 48-jarige vrouw uit Geldrop aangehouden. Zij nam daar levensmiddelen weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. Verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Zij kreeg een geldboete van 115 Euro opgelegd.