Gemeente Groningen

13
FEB
16.53

Persbericht

Zwembad en school samen verantwoordelijk voor veilig schoolzwemmen 13-02-2002

De gemeente Groningen en de schoolbesturen voor basisonderwijs in de stad nemen samen de verantwoordelijkheid voor veilig schoolzwemmen. Deze partijen ondertekenen binnenkort een protocol, waarin dit duidelijk is vastgelegd.

In Groningen krijgen elk jaar ongeveer 3.500 kinderen zwemles via hun basisschool. Het schoolzwemmen vindt plaats in de gemeentelijke zwembaden Kardinge, De Parrel en het Helperbad. Om de veiligheid van die leerlingen zo goed mogelijk te waarborgen hebben alle betrokken partijen bij het schoolzwemmen een protocol opgesteld. Het gaat daarbij niet alleen om de veiligheid tijdens het zwemmen, maar ook om het vervoer naar en van het zwembad.

In dat protocol staat wie bij het schoolzwemmen waarvoor verantwoordelijk is. Zo is het toezicht in het zwembad een gedeelde verantwoordelijkheid van de badmeester en de leerkracht van de school. Daarnaast staan in het protocol afspraken over de begeleiding vanuit school. De leerlingen worden altijd door minimaal 1 leerkracht begeleid. Bij een grotere groep kinderen wordt er een extra begeleider toegevoegd.

Het protocol veilig schoolzwemmen wordt donderdag 14 februari gesloten. De gemeente Groningen, als zwembadbeheerder, en de besturen van alle Groninger basisscholen zullen dit protocol ondertekenen.