RODAMCO NORTH AMERICA

Verslag van onderzoekscommissie beschikbaar

Rotterdam, 13 februari 2002

PERSBERICHT

Verslag van onderzoekscommissie beschikbaar

Rodamco North America NV ('RNA') is ervan in kennis gesteld dat het verslag van het onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam naar het beleid van RNA en naar de voorstellen van Westfield, vanaf vandaag beschikbaar is. RNA zal het verslag over enkele dagen beschikbaar stellen op haar website (www.rodamco-na.com).

In het licht van de transactie zoals die thans wordt voorgesteld aan de aandeelhouders zijn RNA en Westfield overeengekomen af te zien van alle mogelijke aanspraken die voort zouden kunnen vloeien uit deze enquête. De transactie houdt in dat Westfield America Limited Partnership, Simon Property Group, L.P. en The Rouse Company gezamenlijk RNA overnemen door de aankoop van alle assets.

'Zowel Westfield als RNA concentreren zich thans volledig op een succesvolle afronding van de voorgestelde transactie, die volgens de raad van commissarissen en de directie van RNA al onze aandeelhouders een maximale waarde biedt. Wij adviseren alle aandeelhouders van harte de voorgestelde transactie te ondersteunen tijdens de komende buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders op 26 februari aanstaande in Rotterdam,' aldus Gerald Egan, directievoorzitter van RNA.


- EINDE -

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Rodamco North America NV
Constantijn van Rietschoten

010 201 36 21 (kantoor) 06 22 99 42 70 (mobiel)
Brunswick Group Limited
Katie Bell
+ 44 797 498 2434 (mobiel)
Erica Mandraffino
+ 44 797 498 2458 (mobiel)

Aan de redactie:

Rodamco North America NV is een grote onroerendgoedmaatschappij die in de Verenigde Staten belegt en tevens een van de grootste onroerendgoedfondsen genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam. Dankzij de focus op haar kernportefeuille, te weten winkelbeleggingen van topkwaliteit, en de aankoop van Urban Shopping Centers, Inc. in november 2000, is RNA de op twee na grootste eigenaar van winkelcentra in de Verenigde Staten. De Vennootschap heeft belangen in 35 regionale winkelcentra verspreid over de gehele Verenigde Staten. RNA heeft een secundaire notering aan de beurzen van Parijs, Frankfurt en Brussel.

13 feb 02 17:17