Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 13-02-2002 Mediabericht 13 februari (16.00 uur)

31 weggebruikers met drank op

REGIO De politie Limburg-Noord heeft tijdens de carnavalsdagen 4 bromfietsers en 27 automobilisten betrapt met (veel) teveel drank op.

Tussen vrijdagavond en dinsdagavond hield de politie in de hele regio verschillende grote en kleine gerichte alcoholcontroles, maar ook veel routinematige controles. Uiteindelijk resulteerde dat in 31 overtreders, waarvan in 9 gevallen de bestuurder zo dronken was dat het rijbewijs is ingevorderd. Verder waren er twee rijverboden voor 12 uur en twee van 11 uur. Alle andere rijverboden varieerden van 1 tot en met 10 uur.

In Milsbeek weigerde een 49-jarige man uit die plaats dinsdagavond medewerking aan het ademonderzoek. Dat leverde hem behalve een proces-verbaal óók de invordering van zijn rijbewijs op.

In Maasbree reed dinsdagavond een 27-jarige man uit Kevelaer met zijn auto op de A67 over het (verloren) reservewiel van een vrachtauto. Daardoor belandde hij in een greppel. Toen de gewaarschuwde politie kwam bleek de man niet alleen gedronken te hebben, maar ook nog twee boetes te moeten betalen van samen ruim 260,00. Die betaalde hij contant.