Ingezonden persbericht


KvK passeert grens van 100.000 klanten online (13 februari 2002)

De Kamers van Koophandel hebben op 12 februari de grens gepasseerd van maar liefst 100.000 online klanten.

Sinds 1997 bieden de Kamers van Koophandel op hun website, www.kvk.nl, tegen betaling informatie uit het handelsregister. Dit heet KvK-Online. Iedereen kan een gratis toegangscode en wachtwoord opvragen op deze site om daarna het handelsregister in te zien. Naast de uittreksels is de dienstverlening op internet inmiddels uitgebreid met verkorte informatie, concernrelaties, jaarrekeningen en complete jaarverslagen.

Mede doordat de tarieven via internet zeer laag zijn (veel lager dan via de reguliere kanalen) is het aantal belangstellenden enorm, zo kost een uittreksel via Internet slechts ¤ 1,77.Eén jaar geleden passeerde de KvK de grens van 50.000 klanten en nu zijn dit er al 100.000. Hierdoor vindt nu reeds 90% van de verstrekkingen uit het handelsregister via Internet plaats, terwijl de afzet via reguliere kanalen nauwelijks verminderd is.

De KvK is daarmee één van de beste voorbeelden van het integreren van internet in een bestaande organisatie. Overigens is de website www.kvk.nl afgelopen maand totaal vernieuwd om de ondernemer ook met de gratis informatie beter van dienst te kunnen zijn.