Gemeente Brielle


Overleg over jongerenontmoetingsplaats in Vierpolders

04-02-2002

Overleg over jongerenontmoetingsplaats in Vierpolders

Over een ontmoetingsvoorziening voor jongeren in Vierpolders vindt overleg plaats op woensdagavond 13 februari 2002 om 19.00 uur in het dorpscentrum De Korstanjerie te Vierpolders. Iedereen die belangstelling heeft of ideeën en zich geroepen voelt om hierover mee te praten met het college van burgemeester en wethouders is van harte welkom.

Het afgelopen jaar heeft de wethouder jeugdzaken overleg gevoerd met jongeren en andere belanghebbenden over het creëren van een Jongeren Ontmoetings Plaats (JOP).
Samen met de jongeren ging de voorkeur uit naar het plaatsen van een tot hangplek verbouwde container in de directe omgeving van het dorpscentrum.
In december is dit besproken met een aantal omwonenden. Het aantal bezwaren was groot. Veel mensen vonden de locatie niet geschikt. Het college wil daarom een aantal opties bespreken met de inwoners van Vierpolders zodat er gekozen wordt voor de meest wenselijke mogelijkheid. Ook kan gekeken worden naar de voorwaarden waaronder een en ander zou kunnen worden gerealiseerd.
Burgemeester en wethouders vinden dat er voor jongeren een plaats zou moeten zijn in het dorp en niet ergens ver van de mede-dorpsbewoners. Het college heeft daarom de volgende locaties op het oog:
- in de directe omgeving van De Korstanjerie ter hoogte van de Eewasstraat
(zoals reeds werd voorgesteld);

- op de parkeerplaats van de Korstanjerie, maar dan wel geheel aan de andere kant
van De Korstanjerie;

- aan de Provenierstraat;

- tussen de tennisbaan en het voetbalveld.
Het is ook mogelijk om bij het overleg ideeën voor andere locaties aan te dragen.
Verder vindt het college dat een van de voordelen van het plaatsen van een container is dat deze relatief gemakkelijk weer verwijderd kan worden. Het college wil graag de
medewerking van de dorpsbewoners om zon ontmoetingsplaats eens een jaar te proberen. Daarna kunnen de effecten van deze voorziening grondig geëvalueerd worden.

terug naar de vorige pagina