Pharming Group N.V

BUITENGEWONE AANDEELHOUDERSVERGADERING PHARMING

Leiden, Nederland, 23 januari 2002 Pharming Group N.V. (Euronext: PHAR; Nasdaq Europe: PHAR) maakt bekend dat een buitengewone aandeelhoudersvergadering zal worden belegd op 13 februari, 2002. Het bedrijf zal daar verslag doen aan de aandeelhouders over de huidige stand van zaken en haar plannen voor de toekomst. Verder zal de aandeelhouders gevraagd worden een nieuwe Raad van Commissarissen en een nieuwe Raad van Bestuur te benoemen.

Tijdens de bijeenkomst zal een update van de recente ontwikkelingen worden gegeven door het bestuur van de onderneming en door de bewindvoerder, Mr. E.N. Muller. Plannen om het bedrijf te herfinancieren gebaseerd op een nieuw ondernemingsplan zullen eveneens worden besproken. Een samenvatting van het ondernemingsplan zal worden gepresenteerd.

De vergadering zal worden gevraagd om de heren Pinto, Pieper en Strijker te benoemen als leden van de Raad van Bestuur.

Dr. Francis Pinto (59) wordt voorgedragen voor de functie van algemeen directeur en voorzitter van de raad van bestuur ("President and CEO"). Dr. Pinto heeft meer dan 30 jaar ervaring in de farmaceutische en gezondheidsindustrie waaronder ruim tien jaar in Azie en Japan, ruim tien jaar in Europa en zeven jaar in de VS. In de farmaceutische industrie heeft hij o.a. seniore posities bekleed bij Pfizer in Japan en New York, bij Abbott in Azie, bij Bristol Myers Squibb in Europe en bij Glaxo in Londen als lid van de raad van bestuur. Hij heeft geadviseerd op het gebied van strategie, samenwerkingsovereenkomsten, reorganisaties en gezondheidsbeleid aan vele klanten waaronder regeringen, de wereldgezondheidsorganisatie, zich ontwikkelende onderzoeksbedrijven en gevestigde leiders in verschillende segmenten van de industrie. Dr. Pinto was betrokken bij ruim 30 strategische samenwerkingsovereenkomsten en heeft een rol gespeeld bij de introductie van 'blockbuster' farmaceutische produkten in vier verschillende gebieden. Hij heeft opmerkelijke resultaten geboekt bij het leiden van reorganisatieprocessen in de farmaceutische industrie zowel in Europa als in Azie. Hij is regelmatig voorzitter en spreker geweest op bijeenkomsten over verschillende aspecten van management in toonaangevende instituten en universiteiten. Hij heeft vele publicaties geschreven waaronder recente artikelen over "The economics of Healthcare", "Case Studies in Healthcare" en "Cycles of Change". Dr. Frank Pieper (42) wordt voorgedragen voor de functie van Operationeel Directeur ("Chief Operating Officer"). Hij zal daarbij verantwoordelijk zijn voor alle onderdelen van onderzoek en ontwikkeling en produktie, alsmede intellectuele eigendommen (octrooien). Dr. Pieper werkt al bij Pharming sinds 1989 in verschillende managementfuncties. Zijn meest recente functie was "Senior Vice President of Technology". Hij heeft een cruciale rol gespeeld bij het ontwikkelen en managen van allerlei aspecten van Pharming's technologie met name op het vlak van transgene technologie en gen-expressie. Hiervoor heeft Dr. Pieper gewerkt aan de universiteiten van Leuven en Nijmegen op het gebied van moleculaire en celbiologie.

Dr. Rein Strijker (44) wordt voorgedragen als zakelijk directeur ("Chief Business Officer"). Hij zal daarbij verantwoordelijk zijn voor produktontwikkeling en bedrijfsontwikkeling. Dr. Strijker werkt vanaf het begin van de onderneming bij Pharming en heeft sindsdien verschillende functies bekleed op het gebied van commerciele ontwikkeling en algemeen management. Zijn meest recente functie was "Senior Vice President Corporate Development and Strategy". Dr. Strijker is tevens lid van de raad van commissarissen van AM-Pharma B.V. en Mucovax B.V. twee, niet beursgenoteerde, biotechnologie ondernemingen. Voordat hij bij Pharming kwam, werkte hij voor Genentech Inc. in de VS als wetenschappelijk medewerker. Dr. Strijker is afgestudeerd (cum laude) in de biologie aan de universiteit van Groningen en is aan diezelfde universiteit ook gepromoveerd.

Aan de vergadering zal worden voorgesteld om Ir. George J. M. Hersbach, Eur. Ing. te ontheffen van zijn functie als algemeen (statutair) directeur en voorzitter van de raad van bestuur en zijn arbeidscontract te beëindigen. De heer Hersbach is "President and CEO" van Pharming geweest sinds 1993 en heeft de onderneming getransformeerd van een research gedreven organisatie tot een produkt ontwikkelingsbedrijf met verschillende biopharmaceutica in de klinische fase van ontwikkeling. Verder heeft hij de verzelfstandiging van het bedrijf geleid na de afsplisting van het Amerikaanse moederbedrijf en een leidende rol gespeeld bij de financiering van de onderneming middels onderhandse plaatsingen en een beursintroductie. De heer Hersbach zal verbonden blijven aan de onderneming als adviseur van de nieuwe raad van bestuur zodat de onderneming kan profiteren van zijn negen jaar ervaring binnen het bedrijf en zijn 25 jaar ervaring en kennis in de biotechnologie- en biofarmaceutische industrie.

De vergadering zal verder worden gevraagd om de heren Veltman,Verhagen en Zaman te benoemen tot lid van de Raad van Commissarissen. Vanwege bepalingen in artikel 2:142 paragraaf 4 van het Nederlands Burgerlijk Wetboek kan de heer Verhagen niet worden benoemd tot commissaris aangezien hij reeds 72 jaar oud is. Echter, een voorstel om deze wettelijke leeftijdslimiet van 72 voor commissarissen af te schaffen is reeds goedgekeurd door de Tweede Kamer en ligt nu ter behandeling bij de Eerste Kamer. Aan de aandeelhouders zal worden voorgesteld de heer Verhagen te benoemen onder de opschortende voorwaarde dat de wettelijke leeftijdslimiet van 72 jaar inderdaad wordt afgeschaft. Dit betekent dat, tot die tijd, één plek in de Raad van Commissarissen vacant blijft, tenzij de aandeelhouders anders beslissen.

Prof.dr.ir. B.P.Th. Veltman (69) is thans Voorzitter van de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid van de Nederlandse overheid. Hij studeerde technische natuurkunde aan de Technische Universiteit Delft en heeft een lange staat van dienst als hoogleraar in Toegepaste en Technische Natuurkunde bij de Universiteit Utrecht en bij de Technische Universiteit Delft. Hij was Rector Magnificus in Delft van '80 - '85 en vervolgens President van de Universiteit van Twente en van de Maastricht School of Management. Hij was voorzitter en lid van vele internationale en nationale commissies voor de bevordering van toegepaste natuurkunde en de technische wetenschappen. Prof. Veltman is gekozen lid van de Academia Europea en thans uitvoerend bestuurder van de European Council of Applied Sciences and Engineering. Hij is lid van de Raad van Commissarissen van Stork NV te Naarden en van Gastec NV te Apeldoorn. Eerder was hij commissaris bij Organon Technica te Turnhout, bij NKF te Delft en bij Delft Instruments/Enraf0Nonius te Delft. Sinds 1998 maakt prof. Veltman deel uit van de Pharming Continuity Foundation.

Drs. G. Verhagen R.A. (72) heeft bedrijfseconomie en accountancy gestudeerd in Rotterdam en heeft sindsdien verscheidene seniore managementfuncties bekleed in het bedrijfsleven. Gedurende 18 jaar is hij directeur geweest bij Koninklijke Pakhoed B.V. waarvan de laatste zes jaar als vice-voorzitter van de directie. Sinds zijn pensioen in 1992 heeft hij vele commissariaten bekleed bij Nederlandse en Internationale bedrijven. Zo is hij, onder andere, vice-voorzitter geweest van de Raden van Commissarissen van ING Groep N.V., voorzitter bvan de RvC van Ahoy Rotterdam N.V., Blauwhoed B.V., Delft Instruments N.V., Verenigde Tankrederij B.V. en lid van de RvC van Volker Wessels Stevin N.V. Tevens is hij lid van het bestuur van de Stichting Kunsthal te Rotterdam

Mr. Drs. D. F. M. M. Zaman (46) is een senior partner in de Rotterdamse vestiging van het advocaten-kantoor Loyens & Loeff. Hij is afgestudeerd in notarieel recht aan de Universiteit van Leiden in 1977 en vrije studierichting in 1984 en is werkzaam sinds 1977. Hij werd benoemd tot notaris in 1987. Als notaris, verleent Mr. Zaman juridische diensten ten behoeve van transacties door allerlei organisaties waaronder industriële ondernemingen, venture capitalists, verzekeringsmaatschappijen en (semi) overheids-instellingen. Hij is zakelijk betrokken geweest bij vele fusies, overnames, joint ventures, management buy outs, beursgangen, oprichtingen, emissies alsmede andere algemene zaken. Hij is voorzitter van het 'equity capital markets team' en lid van de 'Raad' van zijn kantoor. Hij is tevens bestuurslid van diverse stichtingen en maatschappelijke instellingen. Mr. Zaman geeft colleges aan de Grotius academie en postacademisch onderwijs aan diverse Nederlandse Universiteiten. Zijn belangrijkste publicatie is "Issue and Transfer of Shares" (1994). Hij is verder nog lid van het bestuur van de Vereeniging Handelsrecht en lid van de Gecombineerde Commissie Vennootschapsrecht en diverse commissies van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie.

Achtergrond:
Op 10/13 augustus 2001 is sursenace van betaling toegekend aan Pharming Group N.V. en haar Nederlandse dochter ondernemingen. De Rechtbank te Den Haag heeft een bewindvoerder benoemd die, samen met de Board of Management, de eindverantwoordelijkheid draagt voor het management van de onderneming voor zolang de surséance status van kracht is. Pharming Intellectual Property B.V. is tussentijds door de Rechtbank te Den Haag failliet verklaard ter bescherming van de intellectuele eigendomsrechten, in die vennootschap aanwezig. Op 6 december 2001 heeft de Rechtbank een definitieve surceance verleend aan Pharming tot uiterlijk 1 juli 2002. Op 10 december 2001, kondigde Pharming een een settlement aan met Genzyme Corp. betreffende alle uitstaande kwesties en claims. Deze overeenkomst stelde Pharming in staat om haar activiteiten voort te zetten, haar klinische ontwikkelingsprogramma's te volvoeren en plannen voor de toekomst te gaan implementeren Pharming Group N.V. richt zich op de ontwikkeling, productie en wereldwijde commercialisering van humane therapeutische eiwitten voor niet of moeilijk behandelbare ziekten. Pharming heeft producten in ontwikkeling voor genetische defecten, bloed-gerelateerde aandoeningen, infectie- en ontstekingsziekten, bot- en weefselschade, en chirurgische en traumatische bloedingen. Pharmings gepatenteerde technologieën omvatten de productie van biofarmaceutica in de melk van transgene dieren, alsmede de zuivering van biofarmaceutica uit melk, formulering en toepassing van deze biofarmaceutica.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Deze verwachtingen kunnen worden beinvloed door bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factooren waardoor feitelijke resultaten aanzienlijk kunnen afwijken van deze verwachtingen.

Contact:

Rein Strijker
Pharming Group N.V.
T: +31 (0)71 524 7406