Gemeente Den Haag

2002-02-11: Basisschool De Drentse Hoek wordt uitgebreid

Wethouder Heijnen voert eerste bouwhandeling uit

Op woensdag 13 februari a.s. start officieel de uitbreiding van de openbare basisschool De Drentse Hoek aan de Oosterhesselenstraat 586. Wethouder Heijnen van Onderwijs plaatst om 09.00 een tegel ter afronding van de renovatie binnen en timmert een houten lijst als start van de uitbreiding. Er komen twee nieuwe lokalen en een nieuw speellokaal. Deze worden aan de voorzijde van de school gebouwd, tegen de gymzaal. De nieuwbouw is rond het najaar klaar. Bijzonder bij deze uitbreiding is, dat vrijwel alle werkzaamheden worden uitgevoerd door leerlingen in de bouw, onder begeleiding van leermeesters van aannemer Schouten uit Leidschendam.

Op dit moment wordt de interne verbouwing afgerond, nodig om te kunnen starten met de nieuwbouw. De was-en kleedruimtes van de gymzaal zijn verplaatst en gerenoveerd. De architect van de nieuwbouw is Mieke Bosse van architectenbureau Scala.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd via een zogenaamde 'leerlingbouwplaats'. De dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn meldt haar (bouw)werken aan voor plaatsing van leerlingen. Normaal gesproken voeren de leerlingen slechts een deel van de werkzaamheden uit; bij de Drentse Hoek dus vrijwel alle werkzaamheden! In het (samenwerkings)verband 'leerlingbouwplaatsen', wordt nauw samengewerkt met de gemeentelijke diensten Stedelijke Ontwikkeling, Sociale Zaken & Werkgelegenheid, werkgevers in de bouw én opleidingsinstituten. De uitbreiding kost circa 400.000.

last update: 11 februari 2002 ;pag.: 11194; auteur: 10;cat.: 17 Uw