Gemeente Amerongen


Gemeente Amerongen

Wet milieubeheer

Algemene wet bestuursrecht

Aanvraag en ontwerp-beschikking

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het volgende verzoek om intrekking van een milieuvergunning met bijbehorende ontwerp-beschikking ter inzage liggen:

* Bosweg 9. Het verzoek is ingediend door H. Oskam en betreft een intrekking van de vergunning voor een vleesvarkens- en paardenhouderij.

Het verzoek, ontwerp-beschikking en andere voor de beoordeling relevante stukken liggen gedurende vier weken ter inzage, vanaf 15 februari 2002 tot en met 14 maart 2002. Tevens kunnen de stukken gedurende die periode op verzoek tenminste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien. Tot en met 15 maart 2002, kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen daartegen inbrengen bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Amerongen, p/a Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Postbus 461, 3700 AL Zeist.
Degene die bedenkingen inbrengt, kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Dit verzoek moet schriftelijk, tegelijkertijd met de bedenkingen, bij de Milieudienst worden ingediend.
Gedurende de inzagetermijn kan een ieder verzoeken om een gedachtewisseling over de ontwerp-beschikking. Wij verzoeken u daarvoor contact op te nemen met de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, telefoon (030) 69 99 500, bij voorkeur voor 1 maart 2002. Tijdens deze gedachtewisseling kunnen mondelinge bedenkingen worden ingebracht. De aanvrager wordt in de gelegenheid gesteld om hierbij aanwezig te zijn.

Beschikkingen

Burgemeester en wethouders hebben het volgende besluit genomen:
* Haarweg 16a. De aanvraag is ingediend door A.M. Doornebal en betreft een veranderingsvergunning voor een agrarisch bedrijf. De vergunning wordt onder voorschriften verleend. De beschikking is ten opzichte van de ontwerp-beschikking niet gewijzigd.

De beschikking en alle ter zake van belang zijnde stukken liggen gedurende zes weken ter inzage, vanaf 15 februari 2002 tot en met 28 maart 2002. Tevens kunnen de stukken gedurende die periode op verzoek tenminste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien.
Gedurende zes weken na de dag dat de beschikking ter inzage is gelegd staat bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep open voor:

* degene die tegen de aanvraag/ontwerp-beschikking bedenkingen hebben ingebracht;

* de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikking;

* belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerp-beschikking.

Het beroepschrift moet voor 29 maart 2002 worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE 's Gravenhage.
Het griffierecht bedraagt ¤ 109,-- voor individuele personen en ¤ 218,-- voor rechtspersonen.
Tegelijkertijd met of na het instellen van het beroep kan worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen op grond van artikel 36 en 37 Wet op de Raad van State juncto artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht. Daartoe moet een verzoek worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het griffierecht voor elk verzoek bedraagt ¤ 109,-- voor individuele personen en ¤ 218,-- voor rechtspersonen.

Inzage van stukken

De desbetreffende stukken kunnen gedurende de inzagetermijn desgevraagd kosteloos worden ingezien en een exemplaar van de stukken kan tegen vergoeding van ten hoogste de kosten worden ontvangen bij:
* de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Laan van Vollenhove 3211 in Zeist
(iedere werkdag van 8.30 - 12.30 uur en 13.30 - 17.00 uur)
* de gemeente Amerongen, sector GGZ, Hof 1 in Amerongen (iedere werkdag van 09.00 tot 12.00 uur).

Kennisgevingen vanwege Besluiten milieubeheer (AMvB's)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende kennisgevingen van niet vergunningplichtige bedrijven zijn ontvangen:
* Lekdijk 2. De kennisgeving is ingediend door C. Versteeg en betreft het oprichten van een inrichting waarop het Besluit melkrundveehouderijen milieubeheer van toepassing is.
* Industrieweg Zuid 22-11. De kennisgeving is ingediend door HooVos Brandbeveiliging en betreft het oprichten van een inrichting waarop het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer van toepassing is.

Voor informatie: Milieudienst Zuidoost-Utrecht, telefoon (030) 69 99 500/528/529.