Ingezonden persbericht

Onveilige situatie met motorkettingzaag is niet nodig

Husqvarna laat trainingen verzorgen door IPC Groene Ruimte

ARNHEM, 20020213 -- Veel mensen realiseren zich onvoldoende wat de gevolgen kunnen zijn van het ondeskundig omgaan met de motorkettingzaag. Dat blijkt ook uit de vele reportages die in de pers verschijnen. Reportages die, hoe goed ook bedoelt, vaak laten zien hoe het juist niet moet. De onveilige situaties komen ook in het professionele segment nog veelvuldig voor. Meestal hebben deze onveilige situaties betrekking op de werktechnieken, het onderhoud van de motorkettingzaag of het niet gebruiken of onjuiste gebruik van beschermende kleding.

Husqvarna, een van 's werelds grootste fabrikanten van motorkettingzagen, neemt samen met haar Nederlandse dealers de maatschappelijke verantwoordelijkheid de benodigde kennis aan te bieden. De importeur heeft cursusdagen ingekocht bij IPC Groene Ruimte in Arnhem. Hier leren de kopers van nieuwe motorkettingzagen de gevaren te onderkennen. Onderdelen die in de cursus aan bod komen zijn: veiligheid, onderhoud en werktechnieken.

IPC Groene Ruimte verzorgt en geeft al bijna vijftig jaar praktijkopleidingen en -adviezen voor de groene, grijze en blauwe sector. Haar kennis en ervaring van bosbouw en cultuurtechnisch onderwijs voert honderd jaar terug naar 1903, toen hierin de eerste opleidingen werden gegeven.



Ingezonden persbericht