VG Airlines sluit overeenkomst af met Antwerps bedrijf voor medische back-up van haar passagiers

VG Airlines sluit overeenkomst af met Antwerps bedrijf voor medische back-up van haar passagiers

Antwerpen - VG Airlines sloot op 11/02/2002 een overeenkomst af met Global Medical Logistical Assistance NV (G.M.A.), een Antwerps bedrijf dat een innoverend systeem heeft ontwikkeld voor het verlenen van medisch advies via het internet. Het systeem werd aanvankelijk ontwikkeld voor de scheepvaart maar kan mits lichte aanpassingen zeer gemakkelijk geïnstalleerd worden aan boord van vliegtuig.

Dankzij het systeem biedt VG Airlines niet alleen de primeur dat haar passagiers 24 uur per dag kunnen rekenen op medische assistentie van gespecialiseerde artsen, maar ook dat dankzij een adequate behandeling aan boord, onnodige deviaties kunnen worden vermeden, en bijgevolg kostbare tijd kan worden bespaard.

De communicatie tussen het vliegtuig en de medische alarmcentrale van G.M.A. zal aanvankelijk over satelliettelefoon gebeuren. Commandant Nicolaï, Executive Vice-President Operations by VG Airlines onderzoekt inmiddels de mogelijkheden om via internet te werken.

Het grote voordeel verbonden aan het gebruik van internet en e-mail verbinding is dat de mogelijkheid bestaat om diverse attachments mee te versturen, zoals een digitale foto, geluidsopnames (bv. van een kloppend hart) enz. Hiermee wordt het stellen van de juiste diagnose vanop afstand aanzienlijk vergemakkelijkt.

Het systeem van G.M.A., dat al in het nieuws kwam vanwege conrtracten in de scheepvaart, is een zuiver Belgische toepassing die naast een betere assistentie ook electronisch databeheer en networking toelaat met specialisten in binnen- en buitenland, zodat ook andere gegevens zoals ECG's, radiografieën e.d. kunnen worden gedeeld.

VG Airlines is hiermee de eerste luchtvaartmaatschappij die dit vernieuwde concept aanbiedt.

ots original text: G.M.A. NV
Beschikbaar op internet: http://www.belga.be en op http://www.newsaktuell.be

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:

Global Mediacal Logistical Assistance NV. (G.M.A.) Mevrouw Lemmens
tel: +32 3 544 88 51