Gemeente Emmen


---

Persbericht: Rapportage vuurwerk 2001, 13 februari 2002

Vier waarschuwingen, 7 dwangsommen
Rapportage vuurwerk 2001

Onlangs is de rapportage van de vuurwerkcontroles 2001 afgerond. In deze rapportage worden de resultaten weergegeven van de Vuurwerk-voorcontroles die gehouden zijn tussen 12-17 december 2001, de controles tijdens de verkoopdagen en de meldingen voor het schieten met carbid.

Eind 2001 heeft de afdeling Milieu van de gemeente Emmen samen met de Brandweer een vuurwerk-voorcontrole uitgevoerd. Alle verkooppunten, in totaal 69, zijn gecontroleerd. Zes maal is een dwangsom opgelegd omdat niet aan de voorschriften werd voldaan. Naast de voorcontrole zijn ook controles uitgevoerd tijdens de officiële verkoopdagen.

Controle verkoopdagen
In samenwerking met de afdeling Milieu van de politie is gecontroleerd op de naleving van de voorschriften voor opslag, uitstalling, herverpakking en verkoop van vuurwerk. Tevens is gecontroleerd op de aanwezigheid en geschiktheid van brandwerende voorzieningen. De politie controleerde met name op de verkoop van vuurwerk aan minderjarigen. In totaal zijn 33 van de 43 verkooppunten gecontroleerd waarbij vier maal een waarschuwing is gegeven en één maal een dwangsom is opgelegd.

Carbid
In het jaar 2001 zijn er 46 meldingen ingediend en geaccepteerd voor het schieten met carbid. In totaal werden 34 meldingen afgekeurd omdat ze niet aan de eisen van de APV voldeden of te laat ingekomen waren.

Nieuwe regelgeving
Omdat dit jaar nieuwe regelgeving over het vuurwerk van kracht wordt, het Vuurwerkbesluit, is tijdens de vuurwerk-voorcontrole ook voorlichting gegeven over de nieuwe eisen. Er werd gewezen op deze nieuwe regelgeving en is er een inschatting gemaakt of de locatie kan blijven bestaan. Op het moment dat de regelgeving van kracht wordt, waarschijnlijk maart/juni 2002, zullen de locaties nogmaals worden bezocht. Tijdens dit bezoek wordt samen met de ondernemer een planning gemaakt om zo spoedig mogelijk aan alle regelgeving te voldoen.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen