Gemeente Emmen


---

Persbericht: Emmen in landelijke promotiefilm, 13 februari 2002

Gemeente Emmen bijzondere werkgever
Emmen geselecteerd voor landelijke promotiefilm

Deze week vinden in Emmen en Den Haag de eerste opnames plaats voor een landelijke promotiefilm over het werken bij de gemeente. De film maakt onderdeel uit van de landelijke arbeidsmarkt-campagne met als slogan; De gemeente, werk dat mensen raakt. Doel van de film is mensen te stimuleren bij de lokale overheid te gaan werken. De film wordt uitgevoerd en gefinancierd door het A+O fonds Gemeenten.

Emmen voldeed ruimschoots aan de selectiecriteria om als voorbeeld te dienen in de promotiefilm. Emmen werd samen met Breda en Alphen aan de Rijn gekozen uit ruim dertig inzendingen. De gemeente Emmen scoort goed als bijzondere werkgever. Emmen is bijvoorbeeld koploper in gemeenteland wat betreft het aantrekken en trainen van jong talent. De gemeente verzorgt een speciaal opleidingsprogramma, het zogeheten jonge talenten programma, voor Hboers en academici. Het programma bereidt jong talent voor op de zwaardere beleids- en (project)management- functies bij de gemeente. Het jonge talentenprogramma is een onderdeel van het organisatie- en personeelsbeleid van de gemeente Emmen.

De opnames starten woensdag 13 februari in het Tweede Kamer gebouw in Den Haag tijdens speciale trainingen Debatteren en Lobbyen voor jonge ambtenaren die werken bij de gemeente Emmen. Ook wordt gefilmd tijdens de uitreiking van digitale cameras door wethouder Kleine Deters aan 13 digitale trapvelden op donderdag 14 februari in Nieuw-Dordrecht. De premiere van de film is op vrijdag 22 maart a.s. tijdens de Carrièrebeurs Overheid in de Jaarbeurs in Utrecht.

Hoofdrolspeler in de film is de Erik Meijeringh (32). Hij is onder meer werkzaam als projectcoördinator van de digitale trapvelden bij de gemeente Emmen. Het project digitale trapvelden is bedoeld om het gebruik van informatie- en communicatietechnologie (ict) door burgers te stimuleren. Voor het door Meijeringh opgezette project won de gemeente Emmen in oktober vorig jaar de prijs voor het beste digitale trapveld van Nederland. Erik Meijeringh doet ook mee aan het zogeheten jonge talenten programma van de gemeente Emmen.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen