Gemeente Alphen aan den Rijn


Appartementencomplex Diamantstraat

Het gemeentebestuur heeft het voornemen om medewerking te verlenen voor de bouw van een appartementencomplex aan de Diamantstraat. Het bouwplan is in overleg met projectontwikkelaar Planoform tot stand gekomen en bestaat uit 25 koopappartementen. Het terrein waarop dit plan is gesitueerd ligt tussen het bestaande appartementengebouw Aquamarijn en de sporthal de Arena. Het bestemmingsplan Ridderveld I Oost, vastgesteld 24 september 1998, is voor dit terrein van toepassing. Om het bouwplan mogelijk te maken moet gebruik gemaakt worden van een vrijstelling uit dit plan. Voor meer informatie over deze vrijstelling wordt verwezen naar de publicatie elders op deze pagina. De bouwhoogte en de architectuur sluiten aan op het ernaast gelegen appartementengebouw en de parkeerbehoefte wordt op eigen terrein opgelost.

Uitnodiging
Op donderdag 21 februari 2002 tussen 16.30 uur en 19.30 uur kunt u in de gemeentelijke informatiebus de plannen bekijken De informatiebus staat op de parkeerplaats bij de sporthal de Arena. In de bus zullen vertegenwoordigers van de projectontwikkelaar en van de gemeente aanwezig zijn om u informatie over het plan te geven.

Na deze datum kunt u het plan nog 14 dagen inzien in het gemeentelijke informatiecentrum. Het informatiecentrum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en op vrijdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur. Het is op vrijdagavond niet mogelijk een mondelinge toelichting te geven.

Heeft u naar aanleiding van deze brief nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de heer B. te Winkel van de afdeling Ruimtelijke ordening en volkshuisvesting, tel 0172-481411.

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 12 februari 2002 laatste wijziging